Spelavdelningen kan färga företagets röda siffror svarta.

Det går knackigt för den japanska elektronikgiganten #Sony, med tunga förluster för företagets tv-och smartphone-avdelningar. Men spelsektionen går bra, och hoppet om en vändning för företagets ekonomi står bland annat till Playstation 4.

Målet är att vända förlusttrenden också för tv och smartphones, förklarade företaget på ett möte i går, skriver Reuters. Det kan bli fråga om neddragningar i de förlusttyngda avdelningarna. Men Playstation 4 drar alltså in pengar, liksom företagets bildsensorer. I en ny treårsplan hoppas man att förssäljningen inom speldivisionen ska öka med 25 procent, till 13,6 miljarder dollar (ca 100 miljarder kronor).

Playstation 4 hade den 30 september sålts i 13,5 miljoner exemplar till återförsäljare. Den siffran lär öka nu när det är julhandel och spel som #GTA V släppts.

Älskar min gamla Sony TV som jag köpte för en 5 år sen kanske. Håller än till det jag använder den till, och jag kommer lätt se över deras sortiment när det är dags att uppgradera mig. Däremot: PSN funkar SKIT så som det är nu. Skicka och ta emot meddel... 27/11 Har en w905a 55:a och den är makalöst bra till spel. Den tvn kan jag gå i god för utan tvekan. Deras telefoner är suveräna och digitalkameror är i topp. Sony gör mycket rätt med sina saker just nu. Synd bara att folk är insnöade i Lg och Samsung och tyc... 27/11 Har haft förvånansvärt mycket Sony-grejer när jag kollade - tv, dvd-spelare, 2xkameror, mp3-spelare,mikrofon, ps3 m. sådär 100 spel. Numera är det bara dvd-spelaren jag har kvar och den är buggig och har inte hittat firmware. Så nästa spelare kanske int... 27/11 Låter som det betyder att det kommer bli skit för konsumenterna. "WE NEED MORE MONEYYY!!!" Fast om man slutar vara cynisk en sekund, så kan det ju oxå betyda att dom kommer satsa ännu mer på PS4 för att göra det bättre och få mer intresserade att köpa,... 27/11 Inte bara till spel. Deras 4k tv i high end klassen är bland det bästa man kan köpa. 27/11 Tack för det! Intressant läsning. :up: 26/11 Sony's TV apparater är de bästa på långa håll när det kommer till spel. Och de är verkligen inte sämre för vanligt bruk, så som TV/film för det. Sonys input lag ligger i klass om inte bättre än de flesta PC monitorer, på många utav deras modeller. Kolla... 26/11 I mitt tycke är Sonys mobiler överlägset bäst. Design, kvalitet och funktion slår alla andra med hästlängder. När det gäller deras tv känner jag lite tvärt om. Där finns det många andra som ligger långt före och har dessutom lägre priser. 26/11 Ja, Samsung har det blivit här hemma. Hyffsad teknik för den som inte kan så mycket om ljud, bild, telefoner. Men jag köpte en stor SONY Bravia TV när de var nästan "ledande" för några år sedan. SONY har definitivt tappat på många områden. 26/11 Jag tycker att deras senaste telefoner och plattor är ganska tilltalande på flera plan men de var för sega med att få det på rätt köl och andra aktörer som Samsung har redan knipit mycket av utrymmet som fanns att ta från Apple. 26/11
Skicka en rättelse