Utvecklingen av #Dayz pågår för fullt, men förr eller senare måste #Bohemia Interactive tvätta bort early access-stämpeln och släppa spelet på riktigt. Enligt en ny roadmap som utvecklarna publicerat på spelets Steam-sida kommer det dröja. Nytt mål är att släppa den färdiga versionen under första halvan 2016.

Fram tills dess kommer en drös med nya funktioner att hitta in i det hårda livet på Chernarus. Fordon kommer implementeras stegvis och den artificiella intelligensen putsas till tidigt nästa år. Djurvänner kan se fram emot att bli polare med hundar och hästar framåt slutet av 2015.

Enligt PC Gamer väntar också en prishöjning, men den dröjer till slutet av nästa år. Det nya priset tros landa kring 35 euro, om sajten har rätt. Vi hittar ingen info om det på spelets Steam-sida.

Hela listan av funktioner och när de planeras att släppas ser ni nedanför.

Q1 2015
Basic vehicles
Central economy (advanced loot distribution)
New renderer
New Zombie AI
Basic stealth system (zombies, animals, ...)
Diseases

Q2 2015
Advanced vehicles (repair, modifications, ...)
Advanced animals - life cycle, group behavior
Player statistics
New UI Stamina / fatigue
Dynamic events

Q3 2015
Traps
Barricading
Character life span + soft skills
Animal predators + birds
Aerial transport
Console prototype

Q4 2015
BETA version
Animal companions (dog, horse)
Steam community integration (Achievements, Steamworks modding, etc)
Construction (building shelters / walls / ...)

Bra skrivet. Jag håller med om allt och lite till. De har också ett hållbarhetssystem där saker försämras över tid. Tex kläder, vapen och utrustning. Nytt inventorysystem, det förra var fruktansvärt. 28/11 Att ni orkar klaga, jag betalade för detta i Januari, och vi var rätt många som spelade ihop. Hade så jävla kul, går inte beskriva hur kul vi hade det. Och att det tar tid, jo det kan väl inte dom hjälpa. Men att sitta o säga att ni ångrar köpet, lägg... 28/11 Läste i månadens Bamse tidning att Bamses farmor kommer att kunna hittas i en hemlig stuga. Hittar man henne så får man dunderhonung (du kommer inte att få ont i magen) denna honung bidrar även till att du kan bli kompis med dom nya -Super Zombies! Honu... 27/11 Jo tyvärr lär väl bli så :/ Men aja jag har kul med det fortfarande så kan väl vänta ett tag till :) 27/11 Basbyggandet kommer att dröja ett bra tag. Så du får gott vänta ;) Förhoppningsvis så kommer den nya renderaren som de ska lägga in i första kvartalet hjälpa till att förbättra spelarnas fps och göra spelet ännu vackrare. 27/11 Förstår ju att en del är sura för det tagit så långt tid, MEN det står klart och tydligt på steam. "WARNING: THIS GAME IS EARLY ACCESS ALPHA. PLEASE DO NOT PURCHASE IT UNLESS YOU WANT TO ACTIVELY SUPPORT DEVELOPMENT OF THE GAME AND ARE PREPARED TO HANDL... 27/11 Dock så finns det just nu ett flertal gratis mods som ligger ljusår före DayZ-standalone. 27/11 Tydligen inte för trött för att kommentera :P 27/11 Spelet når betastadiet först om ett år, och folk gnäller över att det är buggigt nu? Lästips till dem det angår: http://en.wikipedia.org/wiki/Software_release_life_cycle Utan att vara insatt så verkar det ju dock otroligt korkat av utvecklarna att tillh... 27/11 ångrar att jag köpte det. 27/11
Skicka en rättelse