Microsoft presenterar nyheterna för vanliga användare i början av 2015, enligt källor.

Kort efter att Windows 10 avtäcktes i september släpptes en testversion som ger ett tidigt smakprov på nästa Windows-version. Men denna tecnical preview vänder sig främst till initierade användare, men i början av nästa år kommer operativsystemet presenteras för en bredare publik.

I slutet av januari tänker #Microsoft visa upp mer konsumentorienterade funktioner, skriver The Verge och hänvisar till källor med insikt i företagets strategi. Gissnings-/förhoppningvis får vi då veta mer om det prestandaeffektiva DirextX 12 (som påstås göra underverk med Xbox One), men även om funktionen Continuum (gränssnittet anpassas efter hur du använder Windows: med mus och tangentbord eller pekskärm) och hur det funkar på olika system (vanlig pc, Xbox One, smartphone).

Windows 10 släpps någon gång nästa år. Vilka nyheter vill du helst se i Microsofts nästa operativsystem?

Microsoft byggde ett väldigt bra nytt OS - stabilt, snabbt, ganska snyggt och med några nya bra funktioner. Tyvärr sabbade de allt med att göra ett UI som ingen vill ha. Visst det går att få bort det lätt och gratis. Problemet är det inte alla (typ 70%?... 30/11 Skit i startmenu och allt det där, det är DX12 som är det mest intressanta med Windows 10. 30/11 Oförtjänt mycket skit? Nej, det tycker jag inte. De släppte ett operativsystem med ett så värdelöst UI att de knappt gick att använda. Man behövde använda tredjepartsprogram för att få ett något så när fungerande UI. Hur kan man släppa ett OS där man... 29/11 När du kör boot camp och Windows så har du massa drivrutiner emellan och sen gör inte Apple en massa hårdvaruspecifika drivrutiner för Windows heller. Apple optimerar inte sina datorer för Windows helt enkelt, där har du det korta svaret. Det går helt... 29/11 Jag har inte haft några problem. Inga filer har försvunnit och inga bluescreens. Vissa få spel verkar dock protostera lite men tar bara någon minut att fixa. 29/11 Något jag alltid stört mig på är hur otroligt dålig battertid bärbara datorer med Windows har. Jämför man med Macbooks är det en markant skillnad. Har även sett exempel där man installerat Windows på Macbooks och genast förkortas batteritiden med 50%. 29/11 Hoppade de över 9? 29/11 Hehe jo. Var otydlig, skulle ha skrivit att Nvidias GeForce Experience inte hittar nya drivrutiner av nån anledning även om det kommit ut nya. Så man får hålla koll själv. Skitgrej men försökte komma på något negativt. Jo mail appen kan sega ur lite ibl... 29/11 Du kan uppdatera och behålla allting, men tänk på att detta är ett alfa-bygge. Det är ju inte Win10 vi laddar ner utan ett av alla byggen som finns som kommer bli en del av Win10. När OS:et sammansätts till färdig produkt kommer du bli tvungen att göra... 29/11 Det blir nog ett köp om de håller samma billiga pris som när W8 kom. 29/11
Skicka en rättelse