#Nintendos investerare har under en tid propagerat för att företaget ska lansera sina titlar till mobiltelefoner och surfplattor. Något som inte blivit av på bred front, och Nintendo har istället lagt krutet på en quality of life-investering som än så länge mynnat ut i utvecklingen av en maskin som ska hjälpa oss att sova.

Men nu har Nintendo tagit patent på emulering av Gameboy-spel för mobila plattformar. Om detta innebär en satsning på mobilmarknaden vet vi dock inte, och det kan lika väl handla om åtgärder för att förhindra piratkopiering.

Hade du varit intresserad av att spela Nintendos klassiska titlar på mobilen, eller räcker det med Virtual Console till Wii U och 3DS?

Via Techcrunch.

Skulle Nintendo släppa en emulator med klassiska spel till mobil så hade jag lätt köpt de 01/12 Samma patent som från 2000, så detta handlar mer om att förlänga (14-20 år) och utöka patenten som redan finns. Eftersom den specifikt riktar in sig på "low capability device" så undrar jag vad meningen är, de stämde väl inte Pandora som hade emulering... 01/12 På det sätt att både Mobiler och Surfplattor är plattformar som blir allt mer en viktig del av dagens samhälle? En 3ds är enbart en underhållningsenhet. 01/12 Vad jag vet är det inte lagligt någonstans att ladda ner eller sprida licensierade saker, vare sig det är spel, bilder, filmer eller musik.. o.s.v. Sedan om det är så att du har en ytterst liten chans att åka fast för det är en annan. Men om du skulle... 30/11 Iallafall enligt SVENSK lagstiftning... Vilket dock inte har någon PRAKTISK betydelse... 30/11 på vilket sätt är inte mobiler och surfplattor det ? ;) 29/11 Det fanns fungerande Game Boy-emulatorer redan 1995/1996 till t.ex. MS-DOS och AmigaOS. Hårdvaran är dokumenterad utan och innan och upp och ned och det finns inga hemligheter. Naturligtvis har Nintendo rättigheterna till sin hårdvarudesign, men hur kan... 29/11 Hur fanders lyckades det patentet gå igenom. Kan man ta patent på mjukvara som redan existerat 10+ år? 29/11 Mjo finns många bra emulatorer till mobiler. Jag har klarat Ocarina of Time på mobilen. :p 29/11 Men... Jag har ju redan en emulator för klassiska nintendo-titlar. Det har ju funnits hur länge som helst...? 29/11
Skicka en rättelse