Igår fyllde Playstation 4 ett år här i Sverige. Då, vid lanseringen, var det otroligt svårt att få tag på en maskin för de som inte förbokat i god tid. Med facit för det första året i hand – är ni som köpt konsolen nöjda med den?

Något som alltid är viktigt när det rustas för konsolkrig är de formatexklusiva spelen, och på den fronten har #Sony radat upp en ganska ljummen försvarsstyrka. Åtminstone om man utgår från våra recensioner här på FZ. #Knack, #Killzone: Shadow Fall, #Infamous: Second Son och #Driveclub är de framstående exklusiva stortitlar som hittills släppts, och ingen av dem har lyckats klättra över en trea i betyg. #The Last of Us Remastered plockade hem en stabil fyra, men det är ju trots allt en nyversion av ett PS3-spel.

Bland multiformatsspelen ser det desto bättre ut, och här kommer ännu ett tungt artilleri in i bilden: möjligheten för PS4 att driva spelen i 1080p vid flertalet tillfällen då Xbox One-ägarna fått nöja sig med lägre upplösning.

Så, vad tycker ni om Playstation 4:ans första levnadsår? Har den skänkt glädje eller besvikelse? Vad är det som får dig att nicka instämmande eller skaka förtvivlat på huvudet? Hoppa ner bland kommentarerna och diskutera födelsedagsbarnet!

Jag köpte den för en månad sedan och Final Fantasy XIV har snurrat non stop. Gillar konsolen, den är snygg. Hoppas på fler spel dock. Inte för att jag skulle ha tid med dom på grund av nyss nämnda titel. 03/12 Köpte PS4 + GTA V bundle, än så länge nöjd med konsollen lite mindre hur det ser ut i spelväg, hoppas på fler köpvärda spel under 2015. -Att konsollen inte verkar ha DLNA som sin föregångare, har som tur en chromecast men den har sina tillkortakommanden... 01/12 Jag har då haft riktigt trevligt med Killzone, Resogun, Black flag, Tomb raider, tlou, Mordor, Destiny och nu Dragon age :) Nöjd med grafik och kontroll, men saknar dlna och tyngre psplusspel får man väl vänta lite på. Blir mest mmo's på pcn och en xbon... 01/12 PSN suger, annars gillar jag konsolen starkt. Bloodborne kan inte komma snabbare! 01/12 Avvaktar tills det finns fler spel till den. Är lite fundersam på processorn också då den ligger på 1.6ghz och spelutvecklarna verkar klaga på att cpu inte räcker till i spelen. PS3 cpu låg på 3ghz. 01/12 Jag köpte min för en vecka sedan, håller inte alls med om att utbudet är dåligt! Har haft mycket kul i Advanced Warfare multiplayer, nu håller jag på med Outlast med dlc, Alien: Isolation är på väg hem och efter det blir det Dragon Age och kanske lite... 30/11 Helnöjd 30/11 Grattis! Jag köpte PS4:an samma dag som "Destiny" släpptes, och har spelat ungefär 10 spel. Tycker maskinen är bra på alla sätt och vis och ser mest framemot "Uncharted 4" och "Hellblade". Game on! 30/11 Den samlar damm, finns inget att spela på den just nu. Överväger att sälja den ibland.. 30/11 Jag är jätte nöjd, dock har den samma segstart som ps3 hade med exklusiva titlar. Men nästa år när det smäller till så kommer jag sitta där i soffan och damma igen. Det negativa jag har att komma med är det dåliga stödet för media. 30/11
Skicka en rättelse