Igår fyllde Playstation 4 ett år här i Sverige. Då, vid lanseringen, var det otroligt svårt att få tag på en maskin för de som inte förbokat i god tid. Med facit för det första året i hand – är ni som köpt konsolen nöjda med den?

Något som alltid är viktigt när det rustas för konsolkrig är de formatexklusiva spelen, och på den fronten har #Sony radat upp en ganska ljummen försvarsstyrka. Åtminstone om man utgår från våra recensioner här på FZ. #Knack, #Killzone: Shadow Fall, #Infamous: Second Son och #Driveclub är de framstående exklusiva stortitlar som hittills släppts, och ingen av dem har lyckats klättra över en trea i betyg. #The Last of Us Remastered plockade hem en stabil fyra, men det är ju trots allt en nyversion av ett PS3-spel.

Bland multiformatsspelen ser det desto bättre ut, och här kommer ännu ett tungt artilleri in i bilden: möjligheten för PS4 att driva spelen i 1080p vid flertalet tillfällen då Xbox One-ägarna fått nöja sig med lägre upplösning.

Så, vad tycker ni om Playstation 4:ans första levnadsår? Har den skänkt glädje eller besvikelse? Vad är det som får dig att nicka instämmande eller skaka förtvivlat på huvudet? Hoppa ner bland kommentarerna och diskutera födelsedagsbarnet!