Den amerikanska köphögtiden Black Friday har nått oss i Sverige både digitalt och i fysisk form. Om du känner att du har för mycket pengar kan du spana in vår stora lista över de bästa reorna för att lösa problemet.

Men låt oss återvända till staterna igen, där #Microsoft och #Sony gjort sitt yttersta för att sälja så många konsoler som möjligt. Ska man tro statistik från analysföretaget infoscout verkar det vara Microsoft som dragit det längsta strået med sin Xbox One.

Prissänkt och bundlad med spel som #Assassin's Creed IV: Black Flag och #Assassin's Creed: Unity lyckades Xbox One knipa 53% av den totala konsolförsäljningen. Playstation 4 fick nöja sig med 31%, trots erbjudanden tillsammans med #Destiny och nyversionen av #Grand Theft Auto V.

Informationen har sammanställts via en app från infoscout som belönar användarna som laddar upp sina kvitton. Under Black Friday laddades 182 000 kvitton upp till tjänsten, och det är alltså det urvalet som statistiken baseras på.

Det är med andra ord inte tal om några exakta siffror, och vi vet inte heller hur många konsoler som har sålts under högtiden. Däremot kan undersökningen fungera som en fingervisning och ett tecken på att Microsoft börjar ta igen det avstånd Sony kunnat avnjuta under sitt första levnadsår.

Via Venturebeat.

Jag tycker inte det. Grafik är inte allt, 60fps och höga upplösningar gör inte spel så mycket roligare. Kör själv mest PC, en hel del BF4 på lägsta(1080p/60fps) men jag har det fortfarande riktigt roligt utan massor av ögongodis :). Kan också säga att... 07/12 Näe gasad, syrad, och tagit ritta.. änd har jag mer koll än du och dom flesta här som är MS fanboys... Jag säger sanningen, ingen fanboy här inte, för som sagt hatade Sony förra generationen.... Mén PC så klart bäst av allt... sitter och lirar dragon... 06/12 Har varken xbåt eller trolololstation 4, kommer inte skaffa heller. Men bra att xbåten knappar in, konkurrens är bra! Nästa generation får man hoppas blir äkta next-gen. Håller mig under tiden till min ASUS Swift och GTX970 :> 04/12 I det här fallet menar jag det. Random deluxe. 01/12 Förstår inte varför det ska gnällas så om vilka som köper vad. Är det för att försvara sitt egna köp eller? Är det inte bara positivt alla båda konsolerna säljer bra? Leder ju till bättre spel/produkter för oss konsumenter. 01/12 Blir ju så när folk redan köpt PS4an 01/12 Titta lite till höger om folket så syns det tydligt att det rör sig om PS4... trycket var ganska stort i Tyskland när den släpptes: http://youtu.be/OsKHrWiYu4U :o 01/12 Analyserar du lite så ser du att skylten med "Buy now PS4" inte rör sig enhetligt med kamerans skakning (inklippt). Dvs det kan vara någon annan produkt nedanför skylten. :) 01/12 Don Mattrick på TV:n jobbar inte ens på Microsoft längre så det måste vara en gammal gif. 01/12 Uhm, va? Alltså, ja ps4 är en helt okey konsol, men thats it. Sluta vara ett sånt jäkla fanboy, om folk vill ge Microsoft pengar så är det deras val. Antagligen handlar det om i hälften av fallen åtminstone om dom exklusiva spelen. 01/12
Skicka en rättelse