Madeleine Leander är mer känd under sitt smeknamn MaddeLisk, som hon använder när hon smiskar sina motståndare i #Starcraft II för sitt lag Millenium. Leander har även synts i rutan när hon agerat expertkommentator i ESPORTSM och Dreamhack Open i SVT. Nu har hon prisats av spelhobbyförbundet Sverok för sina insatser.

Madeleine Leander mottar utmärkelsen Årets spelare 2014 för sitt arbete med att göra e-sporten mer välkomnande och för att hon som skribent och kommentator gör e-sporten tillgänglig för utomstående. Madeleine är en förebild och inspiration för spelare i Sverige och i världen.

Bland tidigare vinnare hittar du bland annat Orvar Säfström, Susanne Möller och Johanna Koljonene.

Not sure if trolling or just stupid... 04/12 Haha nej det är det inte. 03/12 Kan alla andra sporter det så kan e-sporten det också. Folk är inte mer eller mindre sociala i andra sporter, det är vanligt folk. 03/12 Sa aldrig att hon är en av dom bästa men hon är den bästa tjejen och kan slå ut några av dom större vilket är mer än vad många andra som försöker komma in i scenen kan göra exempelvis destiny. 03/12 Fyi så har jag det. Det går inte att bygga en seriös sport där vi å ena sidan har människor som knappt vågar säga ett ord och på andra sidan människor som inte har nåt filter på vad dom säger och skriver. 02/12 Om detta var ett forum med främst tjejer skulle det garanterat hända. Du vet att det finns vissa människor som har våldtäktsfantasier och har det som sexuell preferens? Han kanske har det? Ta ett chillpill vet ja. 02/12 Inte för att vara sån men hon spelar inte på "en väldigt hög nivå". Sure hon skulle våldta mig i sc2 (inte för att det är nån större bedrift), och hon är väl bättre än rätt många. Mon hon lirar verkligen inte på de högre nivåerna. Detta menar jag utan... 02/12 You Sir, have been ninjad! Men det är sant som du säger när man läser lite mer om priset på Wikipedia. 02/12 Aha, årets spelpersonlighet snarare än årets spelare då, jag läste på lite och Orvar Säfström vann ju ett år också. Bra att man uppmärksammar andra områden inom gaming. Konstigt att inte Pewdiepie tagit hem det än, iofs kanske han inte platsar. 02/12 Ett förtydligande verkar krävas. SVEROK:s pris för Årets spelare har inget med prestation i ett spel att göra. Utan priset går till "person som under året gjort något storartat för spelhobbyn". Och i det ingår inte bara datorspel utan även rollspel, fig... 02/12
Skicka en rättelse