Vi lever i streamingens tidsålder, där det direktsända spelandet utgör en allt mer betydande del för såväl e-sporten som speljournalistiken. #Valve hänger med på tåget genom att lansera tekniken rakt i Steam-klienten.

Steam Broadcasting heter satsningen som låter dig streama eller titta när andra spelar. För att spana in polare är det bara att klicka in till sändningen via vännerlistan. Publika sändningar som är öppna för alla finns i community-avdelningen under den nya broadcastning-fliken. Där går det också att chatta med andra tittare.

Vill du testa det här ska du klicka in till dina kontoinställningar och ändra betainställningen till "Steam Beta Update". Ytterligare instruktioner och mer information finns på den officiella hemsidan.

Vilket spel skulle ni vilja se om vi testar tjänsten under dagen?

Tack till Carlbark för detta #nyhetstips!
Kul! Jag är inte speciellt taggad på att Streama själv, men jag älskar att slå på PlayStation 4, lägga mig i soffan och titta på när någon annan streamar. Om inte annat är det grymt när man är intresserad av ett spel och vill se det innan man köper det.... 04/12 nice, good job Valve :) 03/12 Gick in på en publikstream som heter DOTA 2. Dock så streamar han/hon inte något spel utan porr. Går ju rapportera vilket är bra. 03/12 Äsch, det finns hur mycket hål som helst i allt. Men jag säger inte att det kommer bli så, men jag kan tänka mig att någon försöker kanske =) 03/12 Man vill ju kunna spara feeden i efterhand. 03/12 det är krypterat varför skulle detta bli ett säkerhets problem ? 03/12 Hmm, är detta att lita på, eller kommer folk "hacka" sig in i ett steam och se vad man spelar/jobbar med nu? 03/12 7 sekunders delay inom Sverige. Kör man Mumble samtidigt så kommer personen som streamar ditt spel höra sig själv med 7 sekunders delay eftersom ljudet från spelet och chatten är på samma ström, riktigt irriterande... 03/12 Jag har suttit och småtestat lite. Gick från Twitch till Youtube och nu Steam. Som tittare är steam klart mycket bättre än de två tidigare. Youtube, som streamare, är ett jävla hassle att dra igång men man slipper bufferingar och klippet finns på tuben... 03/12 Jadå det går. Lägg till ett non steam game/program till Steam, och strema på, finns eller åtminstone fans streams som Stremade film då de la till VLC t.ex. 03/12
Skicka en rättelse