Då hade den ändå färre än än förra året, men fler samtidiga tittare.

Ära, berömmelse och 1 miljon dollar blev belöningen när Samsung White vann VM-finalen i #League of Legends i oktober. En aning sent har #Riot Games släppt siffror över hur många som såg livesändningen av finalen, som gick av stapeln i Seoul i Sydkorea.

Finalen hade 27 miljoner unika tittare, vilket är en minskning med fem miljoner jämfört med 2013 års final i Staples Center, Los Angeles. Men antalet samtidiga tittare ökade: toppnoteringen är 11,2 miljoner, mot 8,7 miljoner året innan. Snittittaren stannade i 67 minuter, också det en ökning mot föregående år då tittarna la 42 minuter på att kolla. Som jämförelse sågs förra årets Melodifestival av 4,1 miljoner tittare. Inte jämförbart rakt av, måhända, men en fingervisning om e-sportens popularitet.

Vilka e-sportevenemang brukar du följa?

Sam på koreanska betyder tre å Sung betyder stjärna, å dom har ju vita tröjor så ja tycker det e ett rätt passande namn. ^^ 04/12 Men va ju just detta dom inte gjorde. Utan tvinga alla som spela att titta på matcher under laddnings skärmen... Och jag gillar att du beter dig som alla andra p12or som spelar de 04/12 aaawe puttinutt! Du vet att du fortfarande behövde klicka PLAY innan du räknades som en tittare va? Hur kan det inte räknas som en aktiv handling och hur är det fel att du räknas som en tittare när du aktivt valt att klicka på PLAY? :D men gulligt äro... 04/12 Gjorde dom samma skam som några år sedan och la in streamen i sin loading screen till spelet och räkna de som en riktig tittare?? 03/12 Är det här största eventet i E-sportvärlden sett till tittarantal? Tänker i jämförelse med exempelvis FIFA-vm (kan ju inte vara så stort), The International (Dota 2) och diverse CS/Starcraft-turneringar. Mer statistik och jämförelser tycker jag är utmär... 03/12 Inte jämförbart rakt av skriver du, inte direkt jämförbart alls, ett internationellt event mot ett svenskt event. Hur många kan melodifestivalen ses av, hur många kan League of Legends-finalen ses av? Eurovision 2013 sågs av 170 miljoner människor. 03/12 Bara att lägga ner mello och satsa på detta istället tycker jag! :) och dota 03/12 USA hade ju inte behagligaste tiderna för att se det live om man säger så xD 03/12 Läskigt.. är de klonade? :) 03/12 Som paradise hotel? 03/12
Skicka en rättelse