#Eidos Montreal ligger bakom utvecklingen av #Deus Ex: Human Revolution och årets #Thief. Under det arbetet har de förlitat sig på befintliga spelmotorer, som med facit i hand har begränsat deras visioner.

Botemedlet är den nya spelmotorn Dawn Engine, som är exklusiv för pc, Xbox One och Playstation 4. Rent tekniskt är det en kraftigt modifierad version av Glacier 2, som bland annat drev #Hitman: Absolution.

Den första bilden från motorn ser ni nedanför. Trots att den ser ut att komma rakt från ett Deus Ex-lir så påpekar Eidos att så inte är fallet, och skärmdumpen representerar enbart vad som är möjligt att åstadkomma med de nya verktygen.

Källa: Eidos.

Sssopot on. 05/12 Så internett fungerar, visste inte alla om detta? Tror bilden därefter var på technohitler. Hursomhelst, vill du förstora din pe... 05/12 Umm nog fan är det AA i bilden, eventuella artefakter är nog snarare jpeg formatets/Fz:as bilddatabas fel eftersom den e söndermanglad som fan med jpegblur. 05/12 Härligt också att de visar upp den via en stillbild, men inte använder DSR/kantutjämning eller aniostropisk filtrering (kolla skylten till höger)! Seriöst, officiella screenshots tagna utan kantutjämning är bortom korkat. 05/12 ugh undrar om gold-filtret är obligatoriskt i motorn eftersom ja inte fattar varför man skulle vilja promota något med en så gräslig effekt :S Sen är ja lite nyfiken på om den här motorn kommer användas även till Tomb Raider och Hitman eller om det bara... 05/12 Hmm, vad är det jag får upp för bilder när jag bläddrar vidare till nästa bild? Förstår inte riktigt var jag hamnar... Fick upp en tweet med mordhot mot Gabe Newell? 05/12 Jo men det är ju det jag menar , kärnan i detta fall är ju Glacier 2 motorn. Då den ursprungliga koden inte finns kvar så är det ju en ny motor anser jag. Man kan ju även plocka valda delar och koda det med ny kod och utöka med helt egna delar och jag... 05/12 Valve har inte tillverkat sina Source motorer, utan snarare John Carmack med det resonemanget. Portal 2, Titanfall och DOTA 2 med mera använder alltså Quake engine.. Skämt åsido, jag förstår faktiskt vad du menar, och du har en poäng.. men efter en viss... 05/12 Linux är ett dåligt exempel. För att de olika distributionerna använder samma kärna. De flesta distarna ser väldigt olika ut, ja. Men med gemensam kärna så är de knappast kraftigt modifierade. Och många Linux distar kan man göra om till en annan distrib... 05/12 Precis. Det säger inte så mycket. 05/12
Skicka en rättelse