Andra vill stoppa försäljningen av erotisk bok, ytterligare andra vill tvinga Target att byta sitt aggressiva namn.

Den australiska butikskedjan Target stoppade häromdagen försäljningen av #GTA V efter att en omröstning på Change.org fått brett stöd. Den beskrev spelet som att det uppmanar spelaren att begå sexuellt våld mot kvinnor och över 30 000 människor köpte budskapet. Beslutet gäller enbart GTA V, Target fortsätter att sälja annan våldsam underhållning.

Nu har fler använt Change.org för att betona de dubbla måttstockar som gäller för å ena sidan spel och å andra sidan film och litteratur.

En omröstning uppmanar Target att plocka bort bibeln ur sortimentet, eftersom boken uppmanar folk att mörda och begå sexuellt våld mot kvinnor. Som exempel nämns uppmaningar att tända eld på kvinnor efter sexakten, stena dem eller skära av händerna på dem.

En annan omröstning uppmanar Target att sluta sälja den småporriga boken "Fifty shades of grey", för att den kan ge kvinnor orimliga förväntningar på mäns sexuella förmåga. Vilket kan leda till depression och lågt självförtroende.

Ytterligare en omröstning uppmanar Target att byta namn och logga. Target låter aggressivt och loggan - en måltavla - bär även den aggressionens budskap, vilket kan få folk att börja skjuta på saker.

Har du sett fler sköna sätt att bemöta Targets GTA V-ban? Berätta i kommentarerna!

Så runda svängar $120 eller mindre för 50 silvermynt som består av 90% silver och har ett historiskt värde. 07/12 Fritt och öppet samhället låter bra. Synd att ingen religion håller med dig. 06/12 Att bannlysa Bibeln är ju faktiskt logiskt. Det finns så mycket hemskheter, kvinnohat och uppmaningar till nutida lagbrott. T.ex. skulle en kvinna tvingas gifta sig med den som våldtagit henne om någon ser akten. 28Om en man träffar en orörd flicka som... 06/12 Underbart :-) 06/12 Håller med, det är bättre att upplysa de som läser sagan om bibeln och få dem att förstå att det inte är på riktigt. Fattar inte att det finns människor år 2014 som fortfarande tror på gamla sagor. 06/12 Att förbjuda skrifter över huvud taget kan det mycket väl bli något dåligt av. Många samhällen genom historien som har har förbjudit skrifter, böcker och tankegångar som inte uppskattas. Slutar sällan bra. Hellre ett fritt och öppet samhälle! 06/12 Jag är snarare för ett religionsfritt samhälle.. 06/12 "If you can't beat them, join them." Eftersom de vill slåss fult, så är det kul att slåss fult tillbaka och tvinga fram deras dubbelmoral i ljuset. Sen kan det inte bli dåligt på NÅGOT sätt att förbjuda religiösa skrifter. Såvida du inte gillar massmord... 06/12 Det är klart att jag inte tror. Det är ju världshistoriens mest sålda bok. Men jag är tveksam om såna här markeringar hjälper oss gamers. Problemet (som jag ser det) är att många äldre är rädda för att nya medier ska påverka ungdomar och barn negativt.... 06/12 Du tror väl inte på fullaste allvar att någon förväntar sig att Target tar bort Bibeln p.g.a. detta? Avsikten är ju enbart en markering. 06/12
Skicka en rättelse