"Liknar inte någonting jag sett innan", säger EA-chefen Patrik Söderlund.

Förra hösten klev filmregissören Josef Fares in i spelbranschen med #Brothers: A Tale of Two Sons. Det hyllades rejält (toppbetyg på FZ) och uppenbarligen gav det fina bemötandet mersmak – Fares öppnar nu #Hazelight, en ny utvecklarstudio som backas av #EA:s vice-VD Patrik Söderlund.

I ett pressutskick berättar Söderlund att Hazelights första spel, som fortfarande är hemligt, kommer ges ut av EA. Han berättar också att Fares & co sitter i samma lokaler som #Dice på Södermalm i Stockholm.

Även Josef Fares är hemlighetsfull om projektet, men det står klart att det blir ett helt nytt varumärke som skiljer sig från Brothers. Så här säger han:

Hazelight är en studio som jag startat tillsammans med kärntruppen från Brothers och vi är väldigt sugna på att skapa en ny upplevelse. Jag är också väldigt stolt över vårt samarbete med EA, de gillar verkligen konceptet och Hazelight har full kreativ kontroll. Jag kan inte säga så mycket om det nya spelet än men jag kan berätta att det är ett nytt varumärke som är totalt annorlunda från Brothers, både i stil och miljö.

Patrik Söderlund berättar att Brothers annorlunda stil fick honom på fall.

När jag spelade indie-hitten Brothers: A Tale of Two Sons förra året med min dotter, gillade jag hur annorlunda det kändes. Mekaniken och berättandet var riktigt coola och båda föll för den intrikata storyn. När jag hörde att skaparen Josef Fares skulle skapa en oberoende studio för att jobba med ett nytt koncept och sökte en utgivare, tog jag chansen att träffa honom.

Söderlund avrundar med att kittla nyfikenheten ytterligare, och även slänga bensin på hype-brasan:

Även om vi inte kan avslöja för många detaljer än, kan jag säga att det de bygger inte liknar någonting jag sett innan. Jag tror det blir fantastiskt.

Den första mer konkreta informationen om spelet lanseras sannolikt under The Game Awards-eventet som äger rum i USA ungefär när de här orden skrivs. Vilket inte är klockan 5 lördag morgon, så vi ber att få återkomma när vi vaknat, fått i oss kaffe och betat av sen-nattens nyhetsskörd.

UPPDATERING:

Här är presentationen från nattens The Game Awards. I slutet av klippet får vi se en kort teaser från spelet de jobbar på, som än så länge är i ett väldigt tidigt utvecklingsstadie.

Skicka en rättelse