Under natten gick The Game Awards, arvtagaren till Spike TV:s Video Game Awards, av stapeln i Las Vegas. Förutom mängder av trailers och utannonseringar röstades även årets bästa spel fram av en "internationell jury". Jag sätter det inom citationstecken för att drygt två tredjedelar av juryn är amerikaner. Vilket inte behöver vara så konstigt då det ju är tal om ett amerikanskt evenemang, men kanske kan fördelningen speglas i resultatet av omröstningen.

#Mario Kart 8 vann titeln som årets racingspel, #Far Cry 4 blev årets shooter och #Super Smash Bros. for Wii U det bästa slagsmålsspelet. Alla vinnarna ser du nedanför, direkt saxade från Polygon. Samtliga nomineringar hittar du på den officiella hemsidan.

Best Performance
Trey Parker as Various Voices, #South Park: The Stick of Truth (Obsidian Entertainment/Ubisoft)

Best Score/Soundtrack
#Destiny (Marty O'Donnell/Bungie)

Best Online Experience
#Destiny (Bungie/Activision)

Best Mobile/Handheld Game
#Hearthstone: Heroes of Warcraft (Blizzard Entertainment)

Best Fighting Game
#Super Smash Bros. for Wii U (Sora Ltd./Bandai Namco Games/Nintendo)

Developer of the Year
#Nintendo

Best Sports/Racing Game
#Mario Kart 8

Best Shooter
#Far Cry 4

Games for Change
#Valiant Hearts: The Great War (Ubisoft Montpellier/Ubisoft)

Best Narrative
#Valiant Hearts: The Great War (Ubisoft Montpellier/Ubisoft)

Best Independent Game
#Shovel Knight (Yacht Club Games)

Game of the Year
#Dragon Age: Inquisition (BioWare/Electronic Arts)

Best Remaster
#Grand Theft Auto V (Rockstar North/Rockstar Games)

Best Action/Adventure Game
#Middle-earth: Shadow of Mordor (Monolith Productions/Warner Bros. Interactive Entertainment)

Best Role-Playing Game
#Dragon Age: Inquisition (BioWare/Electronic Arts)

Best Family Game
#Mario Kart 8 (Nintendo EAD/Nintendo)

Har juryn placerat rätt spel på prispallen eller är de helt ute och cyklar? Dyk ner bland kommentarerna och vädra dina åsikter!

Håller med om Dragon Age Inquisition :) Jävligt bra spel. Bioware gjorde ett bra jobb tycker jag :) Sen är det rätt illa att Mario Kart är bästa Racing spelet :P 08/12 wasteland 2, Divinity, ESO finns hur många spel som helst som e bättre är buttonmashern da:i pinsamt hur långt de gått ifrån originalkonceptet mages kan inte ens ha vapen och rustning. Enda priset de ska vinna är största besvikelse. 07/12 Jag tycker det är en bra lista och anser nog också att DAI är GOTY. Spelet är inte perfekt men kommer inte på något annat spel som kommer i närheten ändå. Divinity original sin faller på i mina ögon att story berättande är rätt dåligt tillsammans med... 07/12 Där är jag nog villig att påstå att det är en smaksak som är svår att argumentera för. Personligen föredrar jag DA:I, men jag tyckte Divinity var en mycket positiv överraskning. Spelet led tyvärr (som tidigare Divinity-spel) av ett väldigt mediokert man... 06/12 Best online experience: Destiny VA.....I......HELA....FRIDEN...Det är som att säga att Facebook är likvärdig motståndare till World of Warcraft -pets 06/12 GOTY Dragon Balls?! 06/12 Developer of the Year Nintendo wat? 06/12 Till och med jag ser klart och tydligt att det är fuffens med tävlingen. Att DAI hamnar som goty, är ju ett skämt. Men som det bl.a stod i nyheten, 2/3 av juryn är amerikaner. Där många av de är köpta. 06/12 skulle nog säga årets retro divinity..årets spel..humm bra fråga dock dragon age ligger bra till men 06/12 Hur kan Divinity: Original Sin INTE vinna årets rpg? Och Farcry 4 bästa shooter/ Destiny som bästa online experience....ja eller hur!!...suck.Snacka om köpta priser. 06/12
Skicka en rättelse