"KÖP INTE", säger utvecklaren (och menar "köp inte nu, köp sen").

#DayZ visade riskerna med att låta fullversionssugna köpa ofärdig early acccess-kod. Trots allt skäll för fel och långsam utveckling som zombie-överlevnadsliret fått, vågar sig #Sony på att lansera sitt zombie-överlevnadslir med samma affärsmodell. Och snart är det dags. Den 15 januari släpps #H1Z1 som early access på Steam, berättar Sony Online Entertainments chef John Smedley via Reddit.

Det har tagit längre än planerat att få ut den här första publika koden, men tidigare versioner ansågs vara för ofärdiga för att ge ett bra intryck. Men den kod som nu lanseras är långtifrån färdig, och Smedley gör en Dean "Rocket" Hall och kommer med en versal uppmaning att inte köpa spelet nu.

Is it going to be a finished game? Absolutely not. If that's what you're expecting, DO NOT BUY EARLY ACCESS. The goal here is to let you in early and help us mold it into a game you want to be a part of for quite a long time.

Den version som släpps kommer sakna många funktioner, som tillkommer längre fram. Likheterna med DayZ till trots pekar Smedley på att H1Z1 är mer av ett MMO-spel, och att man vill efterlikna ett USA efter zombieapokalypsen. Spelvärlden är vid lanseringen omkring 64 000 kvadratkilometer stor (omkring 25 gånger 25 mil) och kommer växa ytterligare strax efter release.

Early access-versionen av H1Z1 kostar 20 dollar på Steam när den släpps den 15 januari. Och du ska som sagt inte köpa den om du inte är säker på vad det är du testar.

Tack för svaren där ni förtydligar skillnaderna. Den solklara skillnaden är väl att det är F2P och inte betal när spelet är klart. I övrigt verkar det vara mer eller mindre samma sak (vilket inte nödvändigtvis är dåligt). Alternativ är oftast bra. Sen... 12/12 vem har sagt något om köpa? spelet blir free 2 play senare 10/12 Påhoppad blev jag inte, jag orkade bara inte förklara något och sa då att om du hade haft ork så, och rare i dayz? ser alltid personer i det om det är ca 30+ personer som spelar spelar inge roll vart jag är, ett spel blir aldrig roligt om det är kanske... 10/12 aldrig jag köper ett till sådant :D jag väntar har redan rust att leka runt i och day z :) 10/12 Nu känner jag att du kände dig lite påhoppad av min kommentar vilket inte var min avsikt, jag vet vad H1Z1 är... Nu menade jag inte att det bara var öppna landskap i H1Z1. Jag skulle däremot vilja påstå att det är rare att träffa på någon i Dayz. Det... 10/12 Om du ens orkat ta dig tid att kolla upp lite om h1z1 så vet du varför bland annat så vill dom att det ska vara lite rare att träffa på personer vilket det inte är i dayz och det kommer inte bara vara öppna landskap i h1z1 det kommer finnas skog och all... 09/12 Det kommer vara basbyggande i standalone. Sen kan man undra varför man ska ha ännu större karta än den som finns i Dayz då folk redan klagar på att den är för stor. Bättre att det är en mindre mer detaljerad värld än en enorm värld med öppna landskap,... 09/12 skillnaden är väl basbyggandet med? tror inte dom sagt något att dayz standalone ska få ta del av såna roliga grejer och att världen ska vara bra mycket större än den dayz har 09/12 Egentligen är det enda den stora mängd spelare som kommer att kunna spela samtidigt. Jag tror vi har sett precis allt annan förut. Men ett gratis zombielir för massorna kan inte misslyckas. 09/12 Jag älskar DayZ, få spel som får ens puls att skjuta i höjden när man blir beskytten, eller när man skall skjuta nån. Dom har dock VÄÄÄÄLDIGT mycket kvar att jobba på. Men spelet är riktigt underhållande, om man har tålamod dvs. Kanske blir ett early-ac... 09/12
Skicka en rättelse