#DayZ visade riskerna med att låta fullversionssugna köpa ofärdig early acccess-kod. Trots allt skäll för fel och långsam utveckling som zombie-överlevnadsliret fått, vågar sig #Sony på att lansera sitt zombie-överlevnadslir med samma affärsmodell. Och snart är det dags. Den 15 januari släpps #H1Z1 som early access på Steam, berättar Sony Online Entertainments chef John Smedley via Reddit.

Det har tagit längre än planerat att få ut den här första publika koden, men tidigare versioner ansågs vara för ofärdiga för att ge ett bra intryck. Men den kod som nu lanseras är långtifrån färdig, och Smedley gör en Dean "Rocket" Hall och kommer med en versal uppmaning att inte köpa spelet nu.

Is it going to be a finished game? Absolutely not. If that's what you're expecting, DO NOT BUY EARLY ACCESS. The goal here is to let you in early and help us mold it into a game you want to be a part of for quite a long time.

Den version som släpps kommer sakna många funktioner, som tillkommer längre fram. Likheterna med DayZ till trots pekar Smedley på att H1Z1 är mer av ett MMO-spel, och att man vill efterlikna ett USA efter zombieapokalypsen. Spelvärlden är vid lanseringen omkring 64 000 kvadratkilometer stor (omkring 25 gånger 25 mil) och kommer växa ytterligare strax efter release.

Early access-versionen av H1Z1 kostar 20 dollar på Steam när den släpps den 15 januari. Och du ska som sagt inte köpa den om du inte är säker på vad det är du testar.