Det är lätt att förstå varför spel idag är nedlusade med achievements och kosmetiska miktrotransaktioner. Vi må ha flyttat ut våra grottor för tusentals års sedan men att samla på saker är djupt rotat i vår arvsmassa. För #Counter-Strike: Global Offensive-spelaren The Dahn är drivkraften extra stark. Sedan Arms Dealer-uppdateringen förra året har han samlat på sig det mesta i vapenväg, en kollektion som beräknas vara värd mellan 55 till 67 tusen kronor.

Till Kotaku beskriver The Dahn hur han var på vippen att sluta spela CS: GO helt och hållet men möjligheten att samla prylar tände en gnista inom honom. Ett dryg åt senare är samlingen nästan komplett och han är beredd att sälja allt, avinstallera spelet och gå vidare.

#Valves framgångar med miktronsaktioner startades redan med de ökända hattarna i #Team Fortress 2 och knivar i Counter-Strike Go krängs idag för tustentals kronor. Att öppna lådor i spelet har till och med lite av av en happening i streamingkretsar. Man kan förstå varför personen i videon blir lite exalterad, han har precis fått digitala vapen värda ett par tusen kronor.