Spelets största samlare har fått nog - vill sälja hela samlingen och gå vidare.

Det är lätt att förstå varför spel idag är nedlusade med achievements och kosmetiska miktrotransaktioner. Vi må ha flyttat ut våra grottor för tusentals års sedan men att samla på saker är djupt rotat i vår arvsmassa. För #Counter-Strike: Global Offensive-spelaren The Dahn är drivkraften extra stark. Sedan Arms Dealer-uppdateringen förra året har han samlat på sig det mesta i vapenväg, en kollektion som beräknas vara värd mellan 55 till 67 tusen kronor.

Till Kotaku beskriver The Dahn hur han var på vippen att sluta spela CS: GO helt och hållet men möjligheten att samla prylar tände en gnista inom honom. Ett dryg åt senare är samlingen nästan komplett och han är beredd att sälja allt, avinstallera spelet och gå vidare.

#Valves framgångar med miktronsaktioner startades redan med de ökända hattarna i #Team Fortress 2 och knivar i Counter-Strike Go krängs idag för tustentals kronor. Att öppna lådor i spelet har till och med lite av av en happening i streamingkretsar. Man kan förstå varför personen i videon blir lite exalterad, han har precis fått digitala vapen värda ett par tusen kronor.

Personligen betalade jag nycklarna för att tjäna en slant (typ som att köpa en trisslott) jag senare kunde spendera på spel i steam! Har vänner som jag spelar cs ofta med som låst upp knivar och andra "rare" items för flera hundra euro så det verkade... 20/12 Ja, det är så det ska se ut :) 12/12 Känns ju väldigt onödigt att låta gamla delar ligga, bättre att få pengar för det. Sålde några delar till kompisar. Bara för att man har pengar behöver man ju inte vara dum :P Vart hittade du detta förresten? :) Men helt ärligt, ja det är jäkligt sjukt.... 12/12 Eftersom det är orimligt så är det rätt självklart att ingen tror på det förräns det finns minsta lilla bevis. 11/12 1 månad sedan: "I worked last summer to afford my pc (a decent one). And now I have more money and want to upgrade but then I'd have to sell/get rid of my old parts.." ..så förutom att köpa spel via indiska proxys, varför tar du inte lite från dina 100k... 11/12 Haha, ibland tror jag att majoriteten av användarna här är gamla sura gubbar. Nyckel säljs för 1,99 euro. Man får 0,03 euro varje gång någon köper en nyckel. Det säljs tiotusentals nycklar varje dag. Varför skulle inte det vara möjligt? Jag tror inte... 10/12 Men med den logiken ska vi ju sluta köpa spel på Steam och ladda ner dom istället. Dom har ju redan 100 miljarder dollar. 10/12 Har en kompis som brukade öppna lådor, men han fick i princip bara skins som han inte gillade och köper nu skinnen direkt på marknaden. 10/12 Min första unbox ever vart en kniv :D sålde jag för 110 euro dat value! :D 10/12 Har öppnat lådor för ungefär $260. Mest fått skit (jag har dock lite av det där fenomenet som kallas "tur"). Ångrar det inte, men ser det samtidigt lite onödigt. Hade varit bättre att köpa dom saker man vill istället. Finns dock ett antal personer som... 10/12
Skicka en rättelse