Många har säkert märkt att spelutvecklare gillar pyntar sina kontorsytor med nördig inredning i syfte att massera den kreativa ådran hos sina anställda. När #Dice nu väljer flytta från sina lokaler vid Slussen i Stockholm, som vann priset Sveriges Snyggaste Kontor för tre år sedan, fanns det därför bland annat önskemål om ett planetarium. En egen biosalong är så 00-tal.

Även bollhav fanns på tapeten men enligt Patrik Söderlund, som gjort karriär inom Dice och nu är verkställande chef över EA:s egna studios, är dessa något av en "sanitär olägenhet" och lär undvikas. Planetarium ses nog mest som ett skämt men de har bland annat anlitat samma arkitektfirma som låg bakom Slussen-lokalerna samt Mojangs omtalade kontor, även det nominerat till utmärkelsen Sveriges Snyggaste Kontor.

Syftet med flytten är främst att få de nu utspridda kontoren under samma tak. Förläggardelen på EA har suttit på ett ställe, Dice på ett annat och sedan behöver även EA Easy- och Frostbite-utvecklarna plats. Bara det sistnämnda gänget är 75-80 personer enligt Söderlund.

I övrigt verkar den svenska spelbranschen ha en viss dragning till Skatteverket. I deras gamla lokaler på Götgatan sitter idag #Paradox Interactive och de har även huserat i Fatburen, dit Dice nu flyttar.