Kallar beslutet att dra in spelet ett angrepp på yttrandefriheten.

Att Target i Australien valde att plocka bort #Grand Theft Auto V från sina affärer blev utan tvekan förra veckans stora snackis. Mycket tack vare att beslutatet grundades i en tveksam namninsamling på Internet. När #Rockstar Games-ägarna nu kommenterar händelsen biter de ifrån ordentligt.

Gamasutra återger ett framträdande Take-Two-chefen Karl Slatoff gjorde på konferensen Digital Media, där han bland annat sa följande:

– Det är en sak att någon inte vill köpa en särskild produkt, vilket är fullt förståligt, och den faktiska lösningen. Om du inte gillar den, eller blir kränkt av den, så köp den inte. Att en person eller grupp försöker ta det beslutet för miljontals människor... 34 miljoner människor har köpt Grand Theft Auto och om dessa personer fått som de ville hade ingen kunnat köpa det. Det är verkligen ett slag i ansiktet på allt vad ett fritt samhälle är.

Han menar också att det rent affärsmässigt inte kommer att påverka dem alls men att det är ett allarligt angrepp på yttrandefriheten.

Nu kommer den mest obehagliga sanningen, en sanning som talar emot allt vad moral och etik heter: "Sex & våld säljer!!!". Jupp, uppenbarligen är det så att vi konsumenter vill uppleva det i media. En butik som lever för att få sålt sina produkter, går... 12/12 Nu blir du bannlyst från internet för din hemska människosyn, värre än kin jong il varit mot folk eller någon annan hemsk diktator! 11/12 Jag spelar Age of Empires 2 rätt så ofta. Där brukar jag slakta slavar och präster. 11/12 Haha hörde om den men hade inte sett den :) Men exakt så ja! I sådana här frågor är det svart-vitt konsekvent som gäller: Samma regler för alla. Censur är dock något dåligt, och det bästa vore väl åldersmärkning. Så får man (eller föräldrar) välja vad... 11/12 Jag gick till Konsum efter du gått till ICA och dom vägrade också sälja den fetishporr jag tycker om. Tydligen så har den svenska staten bestämt att just den fetishporren ska förbjudas på grund av att folk skrev in till ICA att förbjuda olika sorters... 11/12 Man stöter ofta på dåliga administratörer och ägare.. men de blir oftast inte långlivade.. hoppas på bättre tider framöver! 10/12 Jag blir kränkt av att folk blir kränkta för att ett spel kränkt folk på andra sidan jorden, som i sin tur kränkt dom som tjänar miljarder på det. Och sen börjar det snackas om yttrandefrihet på det.. Skaffa lite perspektiv. Spela GTA V om du gillar det... 10/12 Kränkt av kränkta "kvinnor" i spel? Det flög "flugor" runt de "döda" kropparna i Quake 2, som några då blev chockade över. Det är ju för tusan inte på riktigt! 10/12 Svammel Det har dödats kvinnor i spel så länge spel funnits Inte har helvetet brutit lös för det. Vissa är bara för kännsliga... 10/12 Såg just den här videon på tal om det du talar om: https://www.youtube.com/embed/k2iuJwOeRfo 10/12
Skicka en rättelse