Att Target i Australien valde att plocka bort #Grand Theft Auto V från sina affärer blev utan tvekan förra veckans stora snackis. Mycket tack vare att beslutatet grundades i en tveksam namninsamling på Internet. När #Rockstar Games-ägarna nu kommenterar händelsen biter de ifrån ordentligt.

Gamasutra återger ett framträdande Take-Two-chefen Karl Slatoff gjorde på konferensen Digital Media, där han bland annat sa följande:

– Det är en sak att någon inte vill köpa en särskild produkt, vilket är fullt förståligt, och den faktiska lösningen. Om du inte gillar den, eller blir kränkt av den, så köp den inte. Att en person eller grupp försöker ta det beslutet för miljontals människor... 34 miljoner människor har köpt Grand Theft Auto och om dessa personer fått som de ville hade ingen kunnat köpa det. Det är verkligen ett slag i ansiktet på allt vad ett fritt samhälle är.

Han menar också att det rent affärsmässigt inte kommer att påverka dem alls men att det är ett allarligt angrepp på yttrandefriheten.