Nytt liv för Microsofts gamla flygsimulator.

#Microsofts åtta år gamla #Flight Simulator X är på väg till Steam. Den sista delen i den anrika spelserien för skrivbordspiloter levde i 25 år, men 2009 lades utvecklaren #Aces Studio ner och ett par år senare släppte Microsoft släppe istället det lättvindigare free2play-spelet #Microsoft Flight. Men än finns det alltså livskraft i den sista delen i den gamla simulatorserien – den lanseras på Steam den 18 december, till vad som sägs vara ett "spektakulärt introduktionspris".

Det är #Dovetail Games som står bakom Steam-versionen, som av allt att döma inte innehåller några spektakulära nyheter i fråga om innehåll: 20-talet flygplan och omkring 80 uppdrag ingår. Däremot vankas uppdaterat multiplayer (förmodligen utan det gamla Games for Windows Live-kravet) och stöd för Windows 8.

Dovetail säger också lite kryptiskt att man arbetar på nya titlar baserade på Microsofts flightsim-teknik. Man planerar även att släppa add-ons till Flight Sim X, så räkna med att den gamla fågeln flyger ett tag till.

Tack vore siter som denna (https://www.fullterrain.com/) kan man få FSX att se bra ut. Tyvärr kräver det en hel del optimering, tweaks etc. Det finns en ganska stor skara flygare där ute som anordnar multiplayer event med folk som sitter i flygtorn och... 16/12 Hoppas de lägger ut "DLC" payware addons som t.ex. http://www.flight1.com/products.asp?product=gexeurope Finns massor med sådant, bland annat bättre moln, snyggare solnedgångar, flygplatser, scenery över hela världen och annat som gör spelet mer modernt... 12/12 Det finns väl till och med ett fall (som jag inte hittar nyheten om längre, det var nära 10 år sen nu om jag inte minns fel), där piloten svimmade och en passagerare landade flyget med enbart erfarenhet från MS Flight Sim. Edit: Säkert bara hittepå, fly... 11/12 Om man vill, ja. Det finns ju gott om hjälpmedel för den som så önksar, vilket motiverar "spel" som benämning. 11/12 Fast Flight Simulator X är ju inte direkt ett spel, utan en fulländad simulator som till och med kan och har använts för att träna riktiga piloter. ;) 11/12 Flight Simulator X känns som ett relativt nytt spel, men nästa månad kan man säga att det kom ut för nio år sedan. 11/12 En ännu bättre simulator (dock inget passagerarflyg) är DCS World, som också finns på Steam. FSX är Pac Man i jämförelse... http://www.digitalcombatsimulator.com/en/world/ 11/12 Tror knappast att haverikommissionen kommer ha något överseende för det. :P 11/12 Flög en gång från Karibien till Afrika, började förmiddag, vid 17 gick jag ifrån med auto-pilot på, när jag kom tillbaka hade bensinen tagit slut och jag störtat i Atlanten :( 11/12 Mmmm frågar är dock om Steam släppet har samma stöd för tillägg och expansioner som orginalverisionen. Särskilt dom mer avancerade. Vet att för Skyrim så var det mycket strul ett tag med SKSE och Steam. 10/12
Skicka en rättelse