#Microsofts åtta år gamla #Flight Simulator X är på väg till Steam. Den sista delen i den anrika spelserien för skrivbordspiloter levde i 25 år, men 2009 lades utvecklaren #Aces Studio ner och ett par år senare släppte Microsoft släppe istället det lättvindigare free2play-spelet #Microsoft Flight. Men än finns det alltså livskraft i den sista delen i den gamla simulatorserien – den lanseras på Steam den 18 december, till vad som sägs vara ett "spektakulärt introduktionspris".

Det är #Dovetail Games som står bakom Steam-versionen, som av allt att döma inte innehåller några spektakulära nyheter i fråga om innehåll: 20-talet flygplan och omkring 80 uppdrag ingår. Däremot vankas uppdaterat multiplayer (förmodligen utan det gamla Games for Windows Live-kravet) och stöd för Windows 8.

Dovetail säger också lite kryptiskt att man arbetar på nya titlar baserade på Microsofts flightsim-teknik. Man planerar även att släppa add-ons till Flight Sim X, så räkna med att den gamla fågeln flyger ett tag till.