En av förra årets mest tänkvärda titlar var onekligen #Papers, Please, som vidrör ämnen som diktatur och invandring. Du axlar rollen som gränsvakt som avgör vilka som får komma in i den totalitära staten och vilka som tvingas vända i dörren.

Under dagen kommer spelet till Ipad, och en smula ironiskt blir det i censurerad form. Möjligheten att klä av de pixliga människorna för att söka efter vapen och smuggelgods blev helt enkelt för mycket för Apples känsliga sinnesorgan, och det är därför en mer påklädd variant som väntar i det bärbara äventyret.

UPPDATERING: Enligt en tweet från upphovsmannen Lucas Pope så var censuren ett missförstånd från Apples sida, och den fullständiga versionen kommer finnas tillgänglig under nästa vecka.

Lite av en poäng, men samtidig så tror jag att jag hellre fått en gummihandske/anus -undersökning än att bli skjuten, så då skulle jag också vilja klaga på att man inte kan föra upp underarmen i folk i det spelet. Det förstör ju liksom hela "speluppleve... 13/12 Oj, det var oväntat. Jag trodde att Appstore hade nolltolerans mot allt naket, oavsett sammanhang. 13/12 Kalas, jag uppdaterar nyheten! 13/12 Lucas Pope @dukope · 4 hrs 4 hours ago Just talked to Apple. The initial rejection for porn was a misunderstanding on their part. They suggested I resubmit with the nudity option. source: https://twitter.com/dukope/status/543480419581038592 /\/\/\/\/\/\... 12/12 Censur är att anpassa sig till den minsta gemensamma nämnaren. Det är som att förbjuda stek, eftersom småbarn saknar tänder. 12/12 Ibland måste man bara stanna upp, luta huvudet tillbaks och utbrista "Varför?!". 12/12 För övrigt är Papers Please faktiskt ett av få spel som fått mig att "känna" lite mer... tyckte det var rätt jobbigt ibland att behöva neka eller till och med angiva någon som man visste var oskyldig... för om du inte gör det får du inga pengar och kan... 12/12 Skjuta folk sönder och samman är helt okej, men lite naket – uuuusch. 12/12 Censur är aldrig, aldrig bra. 12/12 http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--Uury7gBI--/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/i3vbc0vguu8iapdxex6t.jpg Sådär, inte lika stark verkan men poängen går väl igenom även med tyg 12/12
Skicka en rättelse