Medan vi väntar på nästa #Doom, som vissa lyckligt lottade fick kika närmare på tidigare under året, så kan vi passa på att fira av originalspelet. 21 år har passerat sedan lanseringen, vilket John Romero uppmärksammar genom att sprida bilder från utvecklingen via Twitter.

Nostalgikern kan frossa i bilder på lermodeller, alternativ boxart och sådant som klipptes bort ur det färdiga spelet. Ett axplock av materialet hittar du nedanför, tillsammans med ett filmklipp där Romero slaktar demoner tillsammans med IGN.

Och jag tycker att du har fel. :) Romero var med och skapade en mall för FPS som användes under 90-talet. Den mallen har till stora delar lagts åt sidan av industrin, som i princip behållit kontrollmetoden med mus och tangentbord och ersatt resten. Inte... 14/12 Jag ser vad du skriver men känner tyvärr inte till alla dessa personer som har haft mer inflytande. Romero tillhör en liten grupp människor som är fundamentala för dagens spelkultur och hans 'värde' minskar inte så länge hans 'arv' återfinns i nyprodukt... 14/12 ja 13/12 Pelle kan göra bra spel, det har han visat. Men tyvärr drabbas han av hybris ibland och börjar likna sina skapelser med världens frälsning. Samma problem som Romero hade när han sa att Daikatana var bättre än Half-Life. Det visar kanske hur viktigt det... 13/12 Jag tror ingen har ifrågasatt Romeros historiska inflytande och arv. Men idag och de senaste 15 åren finns det personer inom spelbranschen som varit mycket mer betydande för utvecklingen. Jag (och k3m, misstänker jag) tycker att gamla meriter har ett... 13/12 Jag har spelat spelen. :) 12/12 lol 12/12 Det är få personer som har satt så stor prägel på vår tids spel som Romero, även om han inte har varit ett stort namn på länge så är hans inflytande på spelkulturen fortfarande starkt påtaglig. 12/12 Du tänker kanske på Pelle Mulenöx? 12/12 Bullshit! Id satte standarden som fortfarande efterföljs!! De har inget mer att bevisa!! Allt annat får man se som bonus! De har skrivit in sig i historieböckerna! Då har man dratt sitt strå till stacken! Vad har du gjort? 12/12
Skicka en rättelse