Microsoft spöade konkurrenterna i både USA och Storbritannien.

#Microsoft meddelar att Xbox One sålde bättre än PS4 i både USA och Storbritannien i november. Det är ett välkommet besked för företaget, vars konsol legat efter #Sonys maskin försäljningsmässigt nästan hela tiden sedan premiären förra senhösten. Så här säger Mike Nichols, vice-VD på Xbox Marketing.

November innebar nytt rekord för Xbox One-försäljningen, och Xbox One var den konsol som sålde bäst i USA och Storbritannien.

Uppgiften kommer från undersökningsföretaget The NPD Group och enligt Geekwire såldes 1,2 miljoner Xbox One i USA under november. Några siffror för PS4 har inte släppts.

Också spelförsäljningen går bra i USA, säger Nichols. Det såldes fler spel till Xbox One än till någon annan konsol i nuvarande konsolgeneration i november, och fler personer var inloggade på på Xbox Live med One- och 360-konsolerna än någonsin tidigare. Dessvärre bjuds det inte på några försäljningssiffror, varken gällande sålda spel eller konsoler.

En av orsakerna till att Xbox One nu går bättre än PS4 är priset. Initialt kostade en Xbox One mer än PS4:an, men den senaste tiden har priset sänkts och en billigare One-konsol utan Kinect släppts. I vissa större butikskedjor i USA säljs nu Xbox One ofta 50 dollar billigare än PS4, och åtskilliga säljer Xbox One med ett spel för 350 dollar.

Som du ser i Prisjakt-modulen nedanför gäller liknande tendens i Sverige: du får en Xbox One för drygt 3200 kronor och en PS4:a för ungefär 350 kronor till.

Du mår bättre inombords när du slutar ljuga för dig själv och din omgivning. :) 15/12 Det beror ju på att alla redan köpt PS4... :) 15/12 Jag instämmer helt. Självklart är det den senaste prisdumpningen som Microsoft gjorde i USA som avgjort att de sålt mer. Priserna vi betalar på den här sidan pölen är dock fortfarande helt orimligt höga (även om jag villigt köpte en PS4 vid launch). 15/12 Prisdumpning av MS gjorde stor skillnad. Att sälja konsoller med förlust är knappast ngn bra idé ekonomiskt men de var desperata att få igång försäljningen 15/12 Alltid kul att läsa att alla måste rättfärdiga sitt köp och slå ner på alla andra när det kommer till sådant här. Är ni så osäkra på erat egna val att ni måste klanka ner på allt som har med det andra formatet att göra? Kanske ni bör ta en liten titt... 14/12 Forza Horizon 2 till Xbox One får mig att bli väldigt intresserad i alla fall. Samt en bra ratt! :D 13/12 Toyota är världens mest sålda bil och går man efter bilprovningen så är det även världens bästa bil. Så skrota din kinavolvo och köp dig en Toyota Prius! 13/12 Ni borde vara konsekventa med citat på engelska respektive svenska, FZ! Lite amatörmässigt att blanda. 13/12 http://www.memecreator.org/static/images/memes/3343728.jpg 13/12 Ford säljer alltid rekordsiffror i USA - betyder det att det är en bättre bil för det? Nope. Sen är det självklart upp till var och en, men... själv, -om- jag skulle köpa en konsol av de två, vore det självklart med en PS4. 13/12
Skicka en rättelse