#Microsoft meddelar att Xbox One sålde bättre än PS4 i både USA och Storbritannien i november. Det är ett välkommet besked för företaget, vars konsol legat efter #Sonys maskin försäljningsmässigt nästan hela tiden sedan premiären förra senhösten. Så här säger Mike Nichols, vice-VD på Xbox Marketing.

November innebar nytt rekord för Xbox One-försäljningen, och Xbox One var den konsol som sålde bäst i USA och Storbritannien.

Uppgiften kommer från undersökningsföretaget The NPD Group och enligt Geekwire såldes 1,2 miljoner Xbox One i USA under november. Några siffror för PS4 har inte släppts.

Också spelförsäljningen går bra i USA, säger Nichols. Det såldes fler spel till Xbox One än till någon annan konsol i nuvarande konsolgeneration i november, och fler personer var inloggade på på Xbox Live med One- och 360-konsolerna än någonsin tidigare. Dessvärre bjuds det inte på några försäljningssiffror, varken gällande sålda spel eller konsoler.

En av orsakerna till att Xbox One nu går bättre än PS4 är priset. Initialt kostade en Xbox One mer än PS4:an, men den senaste tiden har priset sänkts och en billigare One-konsol utan Kinect släppts. I vissa större butikskedjor i USA säljs nu Xbox One ofta 50 dollar billigare än PS4, och åtskilliga säljer Xbox One med ett spel för 350 dollar.

Som du ser i Prisjakt-modulen nedanför gäller liknande tendens i Sverige: du får en Xbox One för drygt 3200 kronor och en PS4:a för ungefär 350 kronor till.