I somras sökte #West Games finansiering för #Areal – en andlig uppföljare till de apokalyptiska Stalker-spelen. De hann bli ivrigt påhejade av Vladimir Putin (eller ett troll) innan Kickstarter stoppade kampanjen på grund av diverse otydligheter. Frågan är om det kommer gå särskilt mycket bättre den här gången.

"Stalker är ett vanligt ord och vem som helst kan använda det", resonerar West Games och döper om spelet till Stalker Apocalypse. Vi misstänker att det finns många som inte håller med, men oavsett om varumärkespolisen kommer och viftar med batongen eller ej så är det onekligen tal om ett Stalker-doftande spel.

Unreal 4-motorn driver den dynamiska världen där mutanter härjar. Många fordon, Oculus Rift-stöd och multiplayer för upp till 24 personer utlovas. Läs mer om spelet hos World Wide Funder, där de försöker samla in de 600 000 dollar som krävs för att säkra produktionen.

Vi rekommenderar försiktighet kring den här kampanjen, då det liksom förra gången finns en hel del otydligheter. De verkar till exempel inte vara välkomna tillbaka till Kickstarter, eftersom kampanjen äger rum hos praktiskt taget okända World Wide Funder, och konceptbilderna är i flera fall daterade till 2013.

Läs mer hos vg247, Polygon och Forbes.