När Windows 10 dyker upp nästa år är det inte bara Windows-mobiler och datorer som påverkas: även Xbox One ska få en version av operativsystemet, något som Xbox-chefen Phil Spencer tänker berätta mer om i januari.

Det är alltså dags för #Microsoft att berätta mer om spelande i Windows 10. Vad vi vet hittills är att DirectX 12 ligger i grunden, vilket bland annat kommer öka prestandan jämfört med föregångaren. PC Gamer erfar att vi kommer få veta mer under ett evenemang den 21 januari.

Är inte säker på vilket som är störst om man lägger ihop mobil, läsplatta och datorer. Android är ju linuxbaserat och Mac OS X har grund i BSD UNIX och all utrustning/datorer som kör "ren" Linux. Så det är nog en definitionsfråga. :-) (OS X BSD och Linu... 18/12 Om inte cross plattform är spännande vet jag inte vad. Dvs samma spel på Xbox one och PC. Och varför inte blanda in Windows telefonen också på ett hörn. Microsofts ekosystem är onekligen det största. 15/12 Jag tvivlar på att Microsoft kommer att göra några större satsningar på PC-sidan så länge de inte känner sig hotade av Mac eller Linux. Det har varit vissa tendenser på senare tid att aktörer inom industrin vill stödja andra plattformar än Windows. Jag... 14/12 Det vore rätt idiotiskt att släppa det till PC samtidigt som till krysslådan. Tomb Raider är så hett just nu att det kommer vara en konsolsäljare och därför kommer MS ta andelar av marknaden av Sony. Släpper dom spelet till PC kommer i stort sett alla... 14/12 Tänker bara på "Games for Windows Live" när MS ska prata gaming, och det är inte positivt. 14/12 Kanske att man kan köra Xbox One spel på PC? I och med att båda kör Win10 med DirectX12. 14/12 Eller så flög citatet rakt över hövvet på dig. Alla tog för givet att det skulle handla om Xbox när de såg att Spencer skulle vara med på evenemanget. Det ska det, men han sa att det främst kommer att handla Windows. Det är säkert roligt att vara negati... 14/12 Ja för Microsoft har ju aldrig givit löften riktade åt PC gamers för att sedan bara skita it det. Men det blir säkert roligt med ett nytt Game for Windows 10 DRM.. 14/12 Tack för det personliga påhoppet, jag blev jätteledsen :D 14/12 Snarare är Linux underskattat, och Windows överskattat. Att sedan Linux är bättre än Windows är ju bara trevligt :) 14/12
Skicka en rättelse