PS Plus-prenumeranter får mer än dubbelt så mycket gratisspel som Xbox Live-spelare.

Att spela Playstation 4-spel över nätet kostar i dag pengar, precis som hos konkurrenttjänsten Xbox Live. För en kostnad på ungefär 480 kronor per år får du spela online, och dessutom tillgång till en handfull nedladdningsbara spel varje månad till PS4, PS4 och PS Vita. Och det står nu klart att värdet av de här spelen vida överstiger prenumerationskostnaden.

Push Square har sammanställt vilka PS Plus-spel du fått spela gratis varje månad under 2014, samt hur mycket spelen hade kostat att köpa och vilket snittbetyg de har på Metacritic. Allt som allt landar summan i Europa på 960 brittiska pund, eller lite över 11 300 kronor. Värdet per månad är således knappt 1000 kronor. Du får behålla spelen så länge du är PS Plus-prenumerant; om du avslutar abonnemanget försvinner de.

Injustice: Gods Among Us är gratis spelbart i december för PS Plus-prenumeranter.

Det är inga nysläppta AAA-spel tjänsten erbjuder, men utbudet har överlag fått helt okej mottagande. Medelvärdet för betygen hos de europeiska spelen hos samlingssajten Metacritic ligger på 79, och 80 för Nordarmerika.

Överlag får du mycket spelvärde (som i värde på de spel du har tillgång till) för din knappa femhundring, även om du inte spelar allt. Samtidigt är det ett påtvingat mervärde; prenumererar du enbart för att kunna spela andra spel online har du ingen nytta av bonusarna.

#Microsoft har liknande tjänst, Games With Gold, för Xbox-spelare som prenumerar på Xbox Live Gold. Decembers gratisspel där är värda i trakterna av 500 kronor. Men här har du tillgång till spelet så länge du är Xbox Live Gold-prenumerant.

Uppdatering: Polygon har räknat ut att Xbox Live Gold-prenumeranter får tillgång till gratis spel månadsvis till ett värde av 584 dollar per år. För PS Plus är värdet 1349 dollar per år – alltså mer än dubbelt så mycket.

En trevlig sak med Sonys "cross-buy"-system är att det ibland kan dyka upp "bonusspel" utan att de utannonseras bland de andra spelen som kommer till PS+. De som inte har en PS4 men som ändå klickade hem Resogun när det kom till PS+ förra året kan sedan... 19/12 Nej såklart. Tankevurpa från min sida. 3-5 år är maxålder på spelen. 17/12 Ja det är kanske för mycket att anta att man ska få spela ett spel när man betalar för det. 17/12 ".. men här har du tillgång till spelet så länge du är Xbox Live Gold-prenumerant." Då är det ju exakt som med PS+? 17/12 Nu vet jag inte var du hämtat din info (och jag tog bara två som verkade sticka ut) men spel som Far Cry 2 och Saints Row 2 kan väl inte ha varit så gamla när de dök upp på PS+? 17/12 Ok vi kör. (antal år gammalt när det kom på PS+) Burnout paradise (4) Tomb Raider Underworld (4) Far Cry 2 (5) Shift 2: Unleashed (1) Darksiders (2) Infamous 2 (1) LittleBigPlanet 2 (1) MotorStorm: Apocalypse (1) Deus Ex: Human Revolution (1) Saints Row... 16/12 Det enda januari-spelet jag känner till är inFamous: First Light, berätta gärna vilka de andra är. Att fem år gamla spel dyker upp måste väl även du också inse att det är extrema undantag? Det är betydligt vanligare att spel som är ca ett år gamla läggs... 16/12 1 år gamla AAA-spel är extremt ovanligt på PS+, enligt listan som länkades var det senaste AAA-spelet till PS3 Arkham Asylum i Oktober och det var, just det, 5 år gammalt vid det här laget. Höjdarspelet i November var sedan tre år gammalt och kommande... 16/12 5 år gamla spel!?! Alltså du verkar ha bestämt dig att inte förstå så det är inte lönt att diskutera med dig. Det handlar snarare om cirka 1 år gamla AAA spel. Jag fattar inte vad du har emot indiespel, det är dom jag har njutit allra mest av de senaste... 16/12 Jag hade ju hellre spelat online gratis på min PS4 än att "få" alla dessa spel. Men tycker ändå det är rätt bra att man får hyra dessa spel eller vad man ska kalla det. Satt och betalade för xbox live i 8 år (2004-2012) utan att få ett skit extra för... 16/12
Skicka en rättelse