Physx är ett fysiksystem som integrerats med grafikprocessorerna i #Nvidias Geforce-serie. Det hela ska hjälpa till att simulera olika materialegenskaper och fysikaliska fenomen. Tyvärr har mottagandet från utvecklare varit svalt, men med nya Physx Flex hoppas företaget att tekniken ska få ett uppsving. Systemet demonstreras i en ny film.

Physx Flex är för tillfället bara avsett för Unreal Engine 4 och programmet Gameworks, som är ett projekt där #Nvidia arbetar tillsammans med diverse spelutvecklare för att se till att nya titlar drar nytta av deras teknik.

Ett annat problem förutom att det bara kör vettigt på nvidia-kort är det att allt nvidia gamework, trots att det bara funkar på nvidia, är betalvaror. Alltså kan inte indie-utvecklare nyttja dessa saker då dom inte ens svarar på mail från små utvecklare... 17/12 haha 16/12 Fint inslag i Peter North Simulator 2015 som demonstreras vid 1:27. 16/12 För att consolerna håller tillbaka utvecklingen. pc masterrace! ;P 16/12 tyvärr kan dom nog det med tiden. nvidia har alltid haft större delen av kakan men nu går det bättre än någonsin för dom. tror bara det är en tidsfråga innan nvidia har monopol. kan även tänka mig att hela spelstudios får gratis nvidia- och inteldatorer... 16/12 Problemet med physx är att det bara är till Nvidia. Ja visst, de med amd kort kan köra det på CPUn, men det äter prestanda. Hade physx varit till båda korten så hade physx blivit använt mycket mer. Inte bara för häftiga effekter, utan även i gameplay.... 16/12 Finns väl inget sådant släppt än? 16/12 Jaha... Där räckte inte mitt 780 till längre :/ 15/12 verkligen synd att dom medvetet slöar med utvecklingen bara för att dom tjänar pengar nog som det är. detta kunde varit standard i allt för 10 år sedan om inte folk varit så giriga 15/12 Det är väl PhysX, som detta verkar vara en vidareutveckling av? PhysX finns ju i massor av spel och även om det bara var ett fåtal som kunde köra hårdvaruaccelererad PhysX så kan man nog säga att det minst sagt 'blev av' :) 15/12
Skicka en rättelse