Geralt får sällskap av sin mystiska skyddsling - "ett levande vapen".

Du såg henne skymta förbi i den senaste trailern för #The Witcher 3 och nu är det bekräftat - du kommer att kunna spela som Geralts skyddsling Ciri i The Wild Hunt.

Det är inte möjligt att byta mellan Geralt och Ciri hursomhelst, eller välja att bara spela som henne, utan hennes berättelse används för att ge ett annat perspektiv på händelserna i spelet. CD Projekt poängterar att The Witcher är Geralts äventyr men att man genom detta grepp hoppas att anknytningen till karaktären blir desto starkare.

– Vi introducerar Ciri som en stödfunktion till storyn och inte som en spelmekanik. The Witcher har alltid handlat om Geralt och det har inte förändrats, men under den handfull gånger du spelar som Ciri kan du få glimtar av hur storyn känns från andra sidan.

Så sa Robert Malinowski från #CD Projekt till kanadensiska IGN och utvecklar bland annat hennes karaktär med följande rader (som kan innehålla spoilers):

– Hon är ett levande vapen... och alla vill kontrollera henne. Detta, plus att hon har en egen vilja och agenda, gör att det inte bara är att hitta henne. Jag tycker att det är hennes mest betydande aspekt. Geralt har känt Ciri sedan hon var ett litet barn. Hon är Geralts lärling och de har ett starkt emotionellt band mellan sig - han tränade henne till att bli witcheress.

Synd att de inte har två fullständigt unika narrativa berättelser att välja på här, men det är ju inte fel att göra som de gjort heller... personligen hade det bara varit så kul att uppleva världen INTE som Geralt för en gångs skull. Jag tycker om den... 17/12 Vad babblar du om att byta ut för? Vem har sagt något om att byta ut? Läs vad som skrivs innan du börjar böla ut skumma kommentarer. Det har ingenting med feminism att göra och ingen har sagt något i närheten av att "kvotera in kvinnor". 16/12 Skam an byta ut Aragorns resa med Arwen också då eller? Allt material finns ju redan där, bara att byta ut namnen...... Ibland blir feminister bara för mycket, man behöver inte alltid kvotera in kvinnor överallt, måste finnas en balans... smh 16/12 Vilket är varför man kunde göra det i ett DLC eller en expansion, vilket var vad jag sade från början......... "Göras om"? Man kunde väl göra helt nya uppdrag om man får ett helt år på sig? Dialogerna från Geralts synvinkel behöver inte ändras överhuvud... 16/12 Det är inte bara dialogerna som måste ändra. Alla main Quests måste troligen göras om från grunden då det lilla vi vet om berättelsen är: Geralt försöker hitta Ciri, och sedan ha en eventuell uppgörelse med the Wild Hunt. Hade Ciri varit huvudkaraktären... 16/12 maj den 19 kommer inte snart nog. 16/12 Mmm, om vi ska vara petiga så är det faktiskt ganska sant som Evilof skrev... Detta är saxat från Wiki: 'The original Polish name for "witcher" is wiedźmin. The English translation preferred by Andrzej Sapkowski was initially "hexer" (...). "Hexe" and... 16/12 jag förstår din tanke. Men i det här fallet handlar historien om Geralt och ingen annan. Det är därför det inte går att byta Geralt mot någon annan. Med andra ord, det är Geralts berättelse :) 16/12 Allt grundarbete är redan gjort, så att släppa ett DLC eller expansion ett år senare hade inte varit otänkbart. Det är ingen som pratat om att "applicera rakt över", varför skulle man behöva göra det? När allt förutom dialogerna redan är färdigt att åte... 16/12 Kan bli trevligt, mins att de korta stunderna man spelade som nån annan i TW2 (Triss, Dandelion, Saskia, Henselt) inte riktigt funkade men om det är mer fokuserat så är jag förhoppningsfull 16/12
Skicka en rättelse