Du såg henne skymta förbi i den senaste trailern för #The Witcher 3 och nu är det bekräftat - du kommer att kunna spela som Geralts skyddsling Ciri i The Wild Hunt.

Det är inte möjligt att byta mellan Geralt och Ciri hursomhelst, eller välja att bara spela som henne, utan hennes berättelse används för att ge ett annat perspektiv på händelserna i spelet. CD Projekt poängterar att The Witcher är Geralts äventyr men att man genom detta grepp hoppas att anknytningen till karaktären blir desto starkare.

– Vi introducerar Ciri som en stödfunktion till storyn och inte som en spelmekanik. The Witcher har alltid handlat om Geralt och det har inte förändrats, men under den handfull gånger du spelar som Ciri kan du få glimtar av hur storyn känns från andra sidan.

Så sa Robert Malinowski från #CD Projekt till kanadensiska IGN och utvecklar bland annat hennes karaktär med följande rader (som kan innehålla spoilers):

– Hon är ett levande vapen... och alla vill kontrollera henne. Detta, plus att hon har en egen vilja och agenda, gör att det inte bara är att hitta henne. Jag tycker att det är hennes mest betydande aspekt. Geralt har känt Ciri sedan hon var ett litet barn. Hon är Geralts lärling och de har ett starkt emotionellt band mellan sig - han tränade henne till att bli witcheress.