Permanent död som designfilosofi är populärt och relativt vanligt bland indieutvecklarna. #Ubisoft är verkligen inte någon sådan, men har ändå experimenterat med konceptet tidigare, i bland annat #ZombiU. Nästa månad är det dags igen i #Far Cry 4-tillägget Escape from Durgesh Prison.

Huvudpersonerna Ajay och Hurk blir tillfångatagna och inlåsta i ett fängelse. Utan vapen gäller det sedan att fly genom att klara av utmaningar och låsa upp nya förmågor. Allting går dessutom på tid och kommer vara bitande svårt eftersom det saknas möjlighet till respawn.

"To ramp up the challenge, when players die they must start the mission over again and use the knowledge and skills they gained during their previous run through to help them reach their extraction point successfully."

Escape from Durgesh Prison släpps den 13 januari och går att spela både solo och co-op.

Ja det vet jag väl :) men det är ju samma gubbe man spelar med ändå, tycker diskussionen blir löjlig därför skrev jag så, permanent död då ska väl skivan begravas och få en ceremoni eller liknande ;) 23/12 Gubben blir permanent död. Varje gubbe och dess unika egenskaper och utrustning är unik och har bara ett liv, med permanent död som följd. Man är dock fri att testa lyckan med en ny gubbe. Från början av banan. Permanent död som följd. 23/12 När? Spel var även mycket kortare för i tiden. Kunde klara ut dem flesta spelen under en timme. 22/12 ^ Detta Kan alla värdelöst sluta tjata nu? 22/12 Men då ska ju uttrycket aldrig användas för du får ju börja om från början hur många gånger du vill i spel med permanent död. Ska rätt vara rätt så ska man bara få en chans i så fall. Förstår inte hur den här lilla detaljen kunde leda till en sån här... 22/12 Använd inte termen "permanent död" ifall det inte är vad det handlar om... för det gör ju inte detta. 22/12 Ja, man flyr från ett fängelse med permanent död som funktion? Öva på din läsförståelse innan du kritiserar. 22/12 Herre gud pojk, det är en fristående story med perma death, varför i hela friden Skulle man börja om i huvudspelets story om man dör?? 21/12 marcus8958, alltså du förstår att det är en fristående story?, det är inte ett nytt uppdrag i mainstoryn eller en förlängning av den. Om jag köper farcry 4 och Escape from Durgesh Prison, kan jag börja spela Escape utan att ha spelat Farcry 4... självkl... 21/12 Hardcore-läget i Diablo 3 är någonting som både existerar separat från det mest använda, softcore, och det är från grunden designat för att fungera med permadeath. Problemet är att Far Cry 4 inte fungerar med permadeath i huvudspelet eftersom det absolu... 21/12
Skicka en rättelse