2010 var inget bra år för den ukrainska spelstudion #GSC Game World och dörrarna stängdes samtidigt som fansen stod med gråten i halsen och skrek: "MEN S.T.A.L.K.E.R 2 DÅ?!". Vi vet inte säkert om spelet kommer få se dagens ljus, men vi vet att #GSC Game World är tillbaka på banan och att talespersonen Valentine Yeltyshev intervjuats av GamesIndustry.

Bland annat får vi reda på att S.T.A.L.K.E.R 2 var halvvägs genom utvecklingen, men att den egenkodade grafikmotorn inte riktigt kunde hålla måttet jämfört med de större konkurrenternas diton och att detta skulle göra att spelet såg daterat ut. Samtidigt var det svårt att överkomma andra hinder samt att rätt folk saknades och allt detta ledde till att #GSC Game World insåg att spelet inte skulle bli vad de ville. Frukta ej, allt finns sparat och kanske får spelet någon gång se dagens ljus.

För dig som är ett fan av #S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl är intervjun ett måste innan julhetsen sparkar in dörren till det rum vi kallar "egentid". Du som är intresserad av utveckling i allmänhet, bör även du läsa den i sin helhet.