För många av oss på FZ är e-sport inte någon anledning att höja på ögonbrynen. Med lättillgängliga sändningar och proffsiga kommentatorer fortsätter fenomenet att växa så det knakar, men ändå är det en lång väg att gå innan vi får se klipp från senaste stormatchen i #Counter-Strike: Global Offensive på tv-sporten.

I en intervju med BBC slår den före detta #Blizzard-chefen Rob Pardo ett slag för den digitala sporten, och menar att den borde inkluderas i de olympiska spelen. Till skillnad från schack, som inte ingår i evenemanget, kräver e-sport nämligen snabba reflexer.

"I think the way that you look at e-sports is that it's a very competitive skillset and you look at these professional gamers and the reflexes are lightning quick and their having to make very quick decisions on the fly.

Pardo tror att e-sport har potentialen att nå ut till en bred publik eftersom man kan göra "vad man vill med grafiken" och skapa spännande moment. Men han medger också att det i grunden är en definitionsfråga, och om man anser att det fysiska elementet måste finnas med så blir det svårt att argumentera för e-sportens plats i sammanhanget.

Apple har väl redan ordnat med elektroniska olympiska spel: OS X. 31/12 Min syn på de Olympiska spelen är nog mer åt vad de var i antikens Grekland, inte idag :) Ska vi inte vända på det hela istället, och ha t ex maraton och diskuskastning på Dreamhack också? ^^ 30/12 Finns ju alltid Special Olympics. 29/12 Folk glömmer lätt bort hur involverad hjärnan är i dom olympiska spelen, Vi skulle kunna ha ett år där vi stängde av allt kritiskt tänkande, snabba impulser, reflexer o.s.v. och se hur årets gren blir superstarkt uthållande där alla kryper runt som dagg... 29/12 Alltså, efter att jag skrev mitt sista inlägg så googlade jag vilka sporter som ingår i OS, och kan nu konstatera jag inte ska ge mig in i sportdiskussioner. Var ju så mycket jönsiga grenar så jag blev alldeles matt. Tycker ändå att OS ska hålla sig til... 29/12 Mmm... Och "widely practiced" är ju väldigt specifikt... Datorspelande är nog mer utbrett än de flesta sporterna på deras idrottslista. Och att stå rätt upp och ner och skjuta är ju säkert jättejobbigt. 29/12 Jag är kvar. 29/12 "In order for a sport or discipline to be considered for inclusion in the list of Summer Olympics sports, it must be widely practiced in at least 75 countries, spread over four continents." "Sports that depend primarily on mechanical propulsion, such... 29/12 Historiskt sett så är det väl inte olympiska spel om idrottarna inte är nakna grekiska män insmorda med olivolja så vi kan nog se över vad som är vad (eftersom det ändrats en hel del i historien) Har sagt det tidigare och säger det igen: konstigt att... 29/12 OS-E. :) 28/12
Skicka en rättelse