Talesman för Lizard Squad förklarar varför de sänkte Playstation Network and Xbox Live.

Xbox Live och Playstation Network utsattes för en nätattack under julhelgen, något som satte multiplayerfunktioner ur funktion och gjorde det svårt att starta spel köpta online. Medan Microsofts tjänst sparkades igång efter något dygn har Sonys dito fortfarande problem och enligt en talesman från Lizard Squad, som pekats ut som ansvariga, gjordes attacken "mest för skojs skull".

Ryan, som finnländaren kallar sig i ett filmat uttalande till Sky News, menar också att både Sony och Microsoft tjänar tillräckligt många miljoner på sina tjänster att de borde ha råd med ett tillräckligt skydd. Enligt honom låg endast tre personer bakom merparten av attacken. Den värsta konsekvensen enligt Ryan var att ett antal barn fick spendera högtiden med sina familjer istället för med sina konsoler, något han bara ser som positivt.

Personliga uppgifter? Betaluppgifter? Tror nog folk "lider" av att hackare stjäl information. 30/12 Jäkla Greenpeace metoder, vi skall inte behöva upprätta säkerhet på personuppgifter och kärnkraft. 30/12 Förr var det nog det, nu för tiden så är det ofta pengar inblandade. T.ex. så kör vissa med utpressning "ge oss si och så mycket annars stänger vi ner era servrar" typ. 29/12 Order hacker har används fel länge nu. En Hacker är historiskt sätt en programmerare som "hackar kod", d v s jagar buggar. En Cracker är någon som avkrypterar och hittar lösenord. En Phreaker är någon som exploaterar framförallt telefonsystem. En som... 29/12 Finländare heter det, inte finnländare. Vilken skam att en landsman har gjort det här (om det nu stämmer att han är från Finland). 29/12 Ett rejält kok stryk är vad som saknas :/ 29/12 Ddos kräver ungefär lika mycket kunskap som att ta på sig strumpor. Finns ingen "hacking" alls i sånt här, bara tillgång till ett botnät som gör allting åt dig. 29/12 Det kan ju vara så att ett antal av dessa barn har föräldrar som knegar som IT-support hos PSN eller MS och kanske fick tillbringa julen utan mamma/pappa för hen var tvungen att jobba. Stackars barn... 29/12 Du missförstår. Det handlar inte om vad du eller jag anser, utan vad ordet terrorism betyder. Precis som att jag inte kan säga att jag anser att demokrati betyder äktenskap med en häst. Bombhot är ett allvarligt brott, men det innebär inte att det är... 28/12 Du menar att endast din åsikt är av betydelse...? Jag finner det svårt att ta dig på allvar efter denna öppning.. Personligen var jag inte ombord på det bombhotade flygplanet vars passagerare bestod av en stor mängd civila människor, men vore jag det... 28/12
Skicka en rättelse