Fortune.com har intervjuat den legendariske programmeraren John Carmack, som innan han tog anställning på Oculus gett oss spel som #Doom och #Quake. För dig som hyllar och längtar efter den virtuella verkligheten har du hittat din jämlike i Carmack.

Carmack får bland annat frågan vad som skiljer föregående försök att få till virtual reality-teknik med dagens långt gångna exempel. Han säger att det handlar mycket om inställningen till tekniken och hur man för inte riktigt kunde se hur detta skulle användas i hemmet och att utvecklades varandras koncept istället för att verkligen försöka få till något som alla kunde ha nytta av. Med den nya mobiltekniken beskriver Carmack Oculus Rift med att få en religiös upplevelse genom en sladd.

När det kommer till virtual reality för mobiler säger Carmack att det är något som är svårt att förstå innan du själv provat det. Han berättar att mobil virtual reality handlar mycket om friheten att kunna fly verkligheten när man vill och att detta förbättrar upplevelsen. Kanske blir detta något som kommer kunna lugna stressade mödrar och fäder under den stressiga julshoppingen.

Om du själv längtar efter att få prova på den virtuella framtiden i hemmets lugna vrå, kommer du få vänta ett litet slag, men den är inom en nåbar framtid.

Det är väl lite på definitionen av nisch det hänger. Kallar du PC-spel en nisch? Det är i alla fall inget som en familj ägnar sig åt. Det är istället de spelintresserade familjemedlemmarna som hittar dit. Trots det är marknaden relativt enorm. Jag tror... 31/12 Jag kan nog tänka mig att VR kommer sälja och överleva genom konsol och PC spelandet, men inte så mycket till något annat, då krävs det nog Justin Bieber eller dubstep reklam, eller att ha med VR i idol, så kanske dom klarar sig :P. 30/12 Lika lite som att jag tror att folk vill sitta med en crt i fickan på bussen, tur att tekniken fortsatte va? 30/12 Först säger du att det är en niché och sedan säger du att tekniken inte är där. Telefonen som smartphone vart ju en niché enda fram tills iphone, det var när tekniken klickade och allt föll på plats som det blev populärt för alla och inte bara affärsfol... 30/12 Om mannen, maskinen, AI:n som är John Carmack säger det så är det den objektiva sanningen! 30/12 Jag tycker att du slår huvudet på spiken i din sista mening. VR är fortfarande i framtiden. Den teknik som finns idag (Oculus mm) kommer inte att vara tillräckligt. En hel familj kommer inte köpa 5-6 VR-headsets för att träffar virtuellt när de lika gär... 30/12 Tycker du det känns realistiskt att tro att folk kommer sitta med ett OR -visir på sig på bussen? Nej, jag håller med Nabyran. Detta blir en nischad produkt. Kan inte tänka mig att sätta mig att titta på en film med ett par kompisar på det sättet. Du... 30/12 Tänk åtminstone några centimeter utanför lådan. VR-tekniken utvecklas konstant och blir mer och mer diskret, likt hur alla går runt med en superdator+kamera+telefon i fickan nuförtiden. Någonstans i framtiden så är vr-lösningen lika lätt som att ta på... 30/12 Ledsen alla ni som tror att VR kommer att bli det nya, det kommer inte att hända. VR kommer att sluta som en nish, en liten branch för dom riktigt hängivna fansen. Det kanske kommer sälja bra till en början, men det kommer inte hålla i sig. Anledningen... 30/12 Det är lite jobb kvar med att motverka åksjuketendensen, men upplevelsen är likväl härlig. Kan inte vänta på att få flyga Parrot Bebop med O.R. 30/12
Skicka en rättelse