Fortune.com har intervjuat den legendariske programmeraren John Carmack, som innan han tog anställning på Oculus gett oss spel som #Doom och #Quake. För dig som hyllar och längtar efter den virtuella verkligheten har du hittat din jämlike i Carmack.

Carmack får bland annat frågan vad som skiljer föregående försök att få till virtual reality-teknik med dagens långt gångna exempel. Han säger att det handlar mycket om inställningen till tekniken och hur man för inte riktigt kunde se hur detta skulle användas i hemmet och att utvecklades varandras koncept istället för att verkligen försöka få till något som alla kunde ha nytta av. Med den nya mobiltekniken beskriver Carmack Oculus Rift med att få en religiös upplevelse genom en sladd.

När det kommer till virtual reality för mobiler säger Carmack att det är något som är svårt att förstå innan du själv provat det. Han berättar att mobil virtual reality handlar mycket om friheten att kunna fly verkligheten när man vill och att detta förbättrar upplevelsen. Kanske blir detta något som kommer kunna lugna stressade mödrar och fäder under den stressiga julshoppingen.

Om du själv längtar efter att få prova på den virtuella framtiden i hemmets lugna vrå, kommer du få vänta ett litet slag, men den är inom en nåbar framtid.