Mmo-spel som använder månadsavgift brukar tillhandahålla olika alternativ för spelarna, så man kan betala för en, tre eller sex månader åt gången. #The Elder Scrolls Online har inte varit något undantag förrän nyligen, då möjligheten att betala för sex månader försvunnit.

Den officiella förklaringen från spelets franska forum är inte särskilt övertygande. Där menar #Zenimax Online Studios att betalningsalternativet helt enkelt inte varit särskilt populärt. Men varför plocka bort något som inte kostar att ha kvar?

Rykteskarusellen har snurrat igång och många anser att en troligen anledning går att hitta i konsolversionen av spelet, som ännu inte har något släppdatum. Det sägs att varken #Sony eller #Microsoft är villiga att rucka på kravet för Playstation Plus respektive Xbox Live Gold, vilket i sådana fall skulle innebära att spelarna måste betala två månadsavgifter för att släppas in i det uppkopplade Tamriel. Något som Zenimax alltså tänker undvika, och i samma veva slopas också månadsavgiften för pc-versionen.

Via Massively.