Sandra Ortiz från Kalifornien hade kommit på den ultimata julklappen till sin pojkvän, knatade in på Target och köpte en Playstation 4. Det var i alla fall vad hon trodde; när paketet senare öppnades fanns inte någon konsol i sikte. Istället för spelglädje låg det två biblar i kartongen.

Att Jesus förvandlade vatten till vin har man ju hört tidigare, men att omvandla hemelektronik till guds ord? Det måste vara ett nytt grepp från frälsaren för att nå ut till nya målgrupper. Eller mer troligt: en missnöjd Target-anställd som tog chansen att knycka maskinen.

Den märkliga situationen är tydligen inte så ovanlig som man kan tro, och det hela slutade med att Ortiz fick en riktig PS4 av butiken.

http://www.bakersfieldnow.com/news/investigations/Unwrapped-s...

Naturligtvis är det sexistiskt att tro att en kvinna är en "sköka" för att hon inte täcker ansiktet, dessutom tolkar jag texterna i modern kontext och då låter det inte speciellt trevligt, eller hur? Men visst, den moderna kristendomen baseras ju i mång... 08/01 Respekt för vad? Religion? Som förtjänar min respekt för att? Varför får vi som inte tror, som anser religion ett vidskepligt trams från omoderna tider, inte skämta om det som vi vill? Jag har absolut noll respekt för religion och tro, jag har däremot... 07/01 Nja det är väl typ tvärtom. de flesta av oss tror inte på en bok med alla enkla svaren ;) 03/01 Det är bara intetsägande dravel om man inte förstår vad det står. Egentligen är det inte ens svårt att förstå vad det står, men ofta läser folk inte kontexten och har en förutfattad mening som förblindar dem. Ta sista versen t ex. Hur lyckas du få den... 02/01 Tusen tack. Funderade på om jag skulle orka googla men sitter med luren nu så jag sket i det. Du får även + i kanten för dina sköna kommentarer! 02/01 Vad menar ni människa?? 1. I skolen icke mena att jag har kommit för att sända frid på jorden. Jag har icke kommit för att sända frid, utan svärd. 2. Och Lot drog upp från Soar till bergsbygden och bodde där med sina båda döttrar, ty han fruktade för... 02/01 Härligt! Så nu äger de både två biblar och en ps4a alltså ? sicket klipp! 02/01 Det gör de väl inte till hundra procent, men sådana här saker händer oftare än man tror. Antagligen så är hennes historia väldigt plausible och inte har några frågetecken. Verkar historian sann så förlorar Target mycket mer på att inte ge henne en ny... 02/01 Jag hade föredragit två toarullar framför två biblar. men det är bara så jag tänker. 02/01 Vi svenskar alltså.. Självgoda, respektlösa och tror oss veta svaren på allt. 02/01
Skicka en rättelse