90-talsklassikern #Transport Tycoon låter oss ta befälet över en fraktfirma som skickar runt människor och varor med tåg, buss och flyg. En gedigen simulator som lever vidare även idag tack vare projektet OpenTTD.

Open source-projektet anpassar spelet för moderna datorer, och den första beta-releasen som släpptes i dagarna bjuder bland annat på stöd för 3K-skärmar, filtrering av fordon och fler höjdskillnader på kartorna. Lär dig mer om nymodigheterna i senaste changelog, och tanka spelet från den officiella hemsidan.

Skaffa zbase grafikpaketet i spelet om ni vill pimpa grafiken lite. 05/01 tyvärr har de inte fixat buggen som drar ner hastigheten till ett minimum i stora fönster i osx 02/01 Det här är ett av världens bästa spel. Låt inte den simpla grafiken skrämma bort er, djupet är enormt i gameplayen. 01/01 Hoppas man själv får välja skalning. Tycker det är riktigt grymt med små menyer speciellt med tanke på att alla knappar redan är rätt stora. När man spelar på flera skärmar är det hur grymt som helst att ha många fönster öppna för att styra tågen när... 01/01 "en fraktfirma som skickar runt människor" Fan, det låter som trafficking :D 01/01 Lundsberg? 01/01 Roligast är det när man spelar med vänner i ett nätverk. Jag och mina lägenhetskamrater brukade spela OpenTTD flera dagar i sträck när vi bodde på internat. 01/01 det handlar om interface-skalning så att spelet är mer läsbart på större upplösningar, inte 3k-stöd(?). (även om artikel säger detta ;) ) Bättre sent än aldrig dock om openttd nyheter, projektet är ju nästan lika gammalt som fz! 01/01 Spelet må leva på samma röda tråd som en gång i tiden, men det kändes inte bra att spela det nu. Aja kan vara kul om spelet drar livslust i nytänkande människor som tar konceptet och skapar något nytt.. saknar dessa Tycoon spel. 01/01 Funkat rätt bra att köra i 5760x1080 på AMD i några år. Lite problem med en del drivrutiner till Nvidia men annars funkat ypperligt.. Riktigt bra spel om man har mycket tid och kan spela med kompisar. 01/01
Skicka en rättelse