Ninjas in Pyjamas är en av de största och mest framgångsrika e-sportsorganisationerna i världen. De är förmodligen mest kända för sina framgångar inom #Counter-Strike, men har sedan 2013 även ett #League of Legends-lag. Och nu tar de sikte på #Dota 2.

Det är helsvenska Lajons som plockats upp i organisationen, och något som imponerat på NiP är hur laget tagit sig så långt utan någon direkt stöd. Så här säger Emil "Heaton" Christensen om rekryteringen:

”NiP is the oldest and biggest eSports team in northern Europe and we felt it was time to once again enter another discipline than CS:GO where we have been dominating the scene for so long. Dota is the perfect eSports title for us to work with and we will be in this for the long run. I am looking forward to seeing where this lineup can take us, and I put my faith in Era (and the boys) to lead the way.”

Spelare:

Simon ”Handsken” Haag,
Support
Gothenburg

Elias ”Sealkid” Merta
Hard Support
Stockholm

Adrian ”Era” Kryeziu
Carry
Gothenburg

Joel ”Apemother” Larsson
Mid
Gotland

Jonas ”jonassomfan” Lindholm
Offlane
Borås

Källa: NiP-bloggen

Löjliga användarnamn. Fy faen. 05/01 Hade varit riktigt nice att se Zai i Alliance men kommer nog inte att hända innan TI iaf http://esport.aftonbladet.se/dota2/jattechocken-team-secret-varvar-superstjarnorna/ 03/01 Ja blir det två svenska lag i TI5 får man ju försöka ta sig dit :) Annars skulle jag kunna tänka mig Zai ist för EGM fick bara den tanken. Alliance med Loda, Akke, Bulldog, Zai och Pajkatt skulle vara ganska fint :D 02/01 Ja, hoppas kan man ju, det vore himla trist annars... Men det känns inte så himla säkert just nu. Får vi två lag med i TI5 kanske man till och med känner sig manad att ta sig dit och titta live, det hade inte varit fel! 02/01 Tror iaf Alliance kommer lyckas kvala till TI5. Med tanke på den player shuffle som ska ske så hoppas jag att Alliance får EGM och Pajkatt. Om det blir som jag hoppas och tror så tar dom sig lätt till TI5 :) 02/01 "Nyihopsatta". Har sett en hel del Lajons genom Drayswes twitch och jag lovar - de är the real deal. Riktigt bra och redan nu klått upp bland det bästa lagen Dota-scenen kan erbjuda. Man kanske har en helsvensk final i TI att se fram mot? Med Era i lage... 02/01 Jonassomfan spelade som standin i något lag nyss, kommer inte ihåg vilket, kanske flera olika. Får hoppas att de hinner vara med i tillräckligt med turneringar för att kunna kvalificera till TI5, men det är väl inte särskilt troligt. Kanske inte blir... 02/01 Grymt med ett nytt svenskt lag! Tyvärr missade jag matchen imorse :( 02/01 Kul å läsa att NIP plockar upp ett dota lag, dom spelar just nu i I-League. För er som inte känner till spelarna så är ERA nog den mest kända spelade carry i Fnatic som var ett top 5 lag i europa, Apemother spelade i team coast som nästna lyckades kvala... 02/01 Heatonboys? :) 02/01
Skicka en rättelse