Under julhelgen strulade Xbox Live och Playstation Network mer än vanligt. Orsaken var en attack som hackergruppen Lizard Squad tagit på sig och motiverade med att de gjorde det för skojs skull. Nu har en av männen bakom gruppen gripits av brittisk polis.

22 år gamla Vinnie Omari berättar för Daily Dot hur polisen gjorde husrannsaken och "tog allting", närmare bestämt Xbox One, mobiltelefoner, datorer och USB-stickor. "On suspicion of fraud by false representation and Computer Misuse Act offense" lyder den officiella anledningen till gripandet, och ska vara knutet till PayPal-stölder. Omari har sedan dess släppts mot borgen.

Via Daily Dot.

Tack till Puscifer för detta #nyhetstips!
håller helt med dig. Sen för att lösa ditt internet problem byt dns till 8.8.8.8 https://developers.google.com/speed/public-dns/ 04/01 Telias servrar påverkades av attacken vilket i sin tur gjorde att t ex ip-telefoni låg nere, tänk då om någon stackare ska försöka ringa 112 för att få hjälp samtidigt. Mord kanske är långsökt men nog fan är man i så fall vållande på ett eller annat sät... 04/01 http://i.imgur.com/DUvDVJ9.gif 03/01 "Hackare". Då hade han inte åkt fast. :) 03/01 Jag uttryckte mig lite illa, jag menade all slags ddos eller hacking eller vad det nu heter. 03/01 Det här är inte hacking, de är bara patetiskt det som de har gjort. En blind apa kan DDoSa andra datorer, kräver ingen skill och du kan hyra ditt bottnät, eller köpa ett färdigt kit som infekterar tillräckligt många datorer som du behöver. Riktig hackin... 03/01 Varför "hacka" överhuvud taget? Vafan ska det vara bra för. 03/01 Världens mest barnsliga "hacker"-grupp, han kissade förmodligen i byxorna. 03/01 Fast att göra intrång är något som kräver en hel del kunskap och expertis. Att göra en ddos attack kan vem som helst googla fram. "Hacker"-grupper som Lizard Squad är bara en samling ynglingar som utför skadegörelse. Hade de faktiskt lyckas göra ett int... 03/01 Jag tycker det är en sak om man inte orsakar driftstörning utan bara gör intrång; givetvis ska man ändå kunna åka dit för det, men DDos är så förbannat dumt - det är mycket svårt att förhindra helt och det kan således drabba väldigt känsliga organ inom... 03/01
Skicka en rättelse