De flesta minns #Nintendo-klassikern #The Legend of Zelda: Ocarina of Time som ett episkt äventyr som sträcker sig över flera timmar. Joel "Jodenstone" Ekman tillhör inte den skaran då han istället rusar så snabbt som möjligt genom spelet. Efter 2657 försök lyckades han slutligen slå världsrekordet i speedrunning.

18 minuter och 7 sekunder stannade klockan på i kategorin any%, vilket innebär att det är tillåtet att använda sig av glitchar och andra fulknep. Ekman spelar den kinesiska versionen av spelet eftersom den innehåller mindre text. Se världsrekordet i klippet nedanför.

http://player.twitch.tv/?channel=jodenstone

När spänningen släpper så kan det säkert bli så här. Vet när jag koncentrerar mig på nått väldigt mkt så börjar jag skaka, bli torr i munnen och när det släpper så får jag surrningar i händerna som om händerna har sovit och håller på att vakna :P 15/01 Världsrekord är ett världsrekord.. och det är något man lagt ner mycket tid och kämpat för stenhårt. Tror nog dom flesta som tagit WR's har tappat en eller två tårar även fast det kanske inte visats på bild. Grymt jobbat! 04/01 Bara ta en titt på detta klipp, de bisarra glitcharna. Ta en titt på 100% i ocarina of time så får du se vilka sjuka saker folk hittat ^^ 03/01 Med tanke på hur många som sitter och utmanar sig att lära sig precis allt om ett visst spel och sedan putsa ner varenda detalj till denna nivå måste man ju medge att det är väldigt imponerande. Bra gjort tycker jag! (även om jag inte fullt förstår mig... 03/01 Tabellen visar splits, varje split är efter en viss del utav spelet. Exempelviss: Det finns 3 st bossar som man måste döda för att klara av spelet, då kan varje boss vara en split. Man kollar alltså hur lång tid det tar att klara av varje delmoment utav... 03/01 Alla har vi olika intressen i livet. Jag brukar ställa mig samma fråga som dig gällande fotboll, men håller sådana här prestationer väldigt högt. Det finns ett helt community med personer som Jodenstone och de träffas två gånger per år, speedrunnar i... 03/01 Alltid förvånad varför just Zelda spelen är så poppis att speedrunna :O 03/01 Men.... Varför? 03/01 Sjukt imponerande att det fortfarande putsas tider i ett spel som är så gammalt! Suttit och kollat massor när bl.a Cosmo kört sessioner och då var bästa tiden 19.20-nånting. Och då var det tveksamt om det gick att kapa något mycket. Sen dess över en hel... 03/01 900timmar av extrem koncentration, när man har massor med timmar i ett spel brukar det till en stor del vara rätt slappt spelandes. 03/01
Skicka en rättelse