Nytt år, nya hype-trailers för kommande spel. #Sony är tidigt ute med ett klipp som sammanfattar lite av det som kommer till Playstation 4 under året. Det handlar om konsolexklusiva titlar, det vill säga sådant som i vissa fall redan finns (eller kommer) till pc men som inte dyker upp till Xbox One eller Wii U.

#Uncharted 4: A Thief's End, #THe Order: 1886 och #Bloodborne står stadigast bland storspelen, medan #No Man's Sky, #The Witness och #The Vanishing of Ethan Carter håller indiefanan högt. Klippet ser du i vanlig ordning nedanför.

Alienation kände jag inte till, det ser coolt ut :) 05/01 yes facebook spel ftw yo! 05/01 Köper nog Uncharted 4. No Man's Sky verkade intressant men spelas nog bättre på PC. 04/01 Finns många olika sorters exklusiviteter idag :) Exklusivt = Bara en plattform. Tidsexklusivt = Bara exklusivt under en begränsad tid. Konsolexklusivt = Exklusivt på bara en konsol + PC. Sony/Nintendo/Microsoft-exklusivt = Exklusivt till fler av dessa... 04/01 Nu handlade ju dock artikeln om exklusiva PS4-spel och inte exklusiva PS4-spel kontra exklusiva PC-spel. Hade den gjort det hade jag inte haft några invändningar om en PC-fanboy hade inflikat med att det minsann finns x antal fler exklusiva spel till... 04/01 Konsolexklusivt har tidigare varit synonymt med att det varit exklusivt för just sagda konsol och heller inte släppts till datorn. Andra innebörder av ordet torde vara efterkonstruktioner... :S 04/01 Vilket är ju att göra spelen en direkt otjänst. Sämre hårdvara, sämre allt. 04/01 Den här nyheten handlar om konsolexklusiva spel. Alltså att den enda konsolen som spelen släpps till är PS4. T.ex. så är ju inte The Vanishing of Ethan Carter exklusivt till PS4, men det är konsolexklusivt. 04/01 Fast nu är ju de du nämner inte exklusiva till PS4. Tvärtom har en del redan funnits ett bra tag på PC: Tex Planetside 2 finns redan på PC, Grim Fandango är gammalt klassiskt spel som enbart fått en mindre grafikupdatering och även remaken släpps på PC.... 04/01 Du verkar ha en god smak! Tearaway och Bloodborne känns som säkra kort också. Det finns en lista som nämner 87 exklusiva spel, så jag hoppas du hittar några fler roliga i år! 04/01
Skicka en rättelse