Mmo-företag som inte kan presentera riktigt höga spelarantal i sina världar brukar hålla tyst om saken, tills dess att finansiärer och aktieägare vill veta exakt hur det står till. I en årsrapport avslöjar #Square Enix hur många som slaktar drakar och grindar dungeons i deras tre mmo-titlar.

Tillsammans har #Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, #Final Fantasy XI och #Dragon Quest 10 en miljon spelare. Det är inte direkt någon skrytsiffra, och som referens kan vi nämna att giganten #World of Warcraft återigen hamnade på 10 miljoner prenumeranter strax efter att expansionen #Warlords of Draenor lanserades. Men Square Enix-chefen Yosuke Matsuda ser inte det hela som något nederlag, utan snarare som en stadig grund att stå på.

Via PC Gamer.

Jag kör på ps4, dom har tagit åt sig lite av kritiken från betan. Texten är lite större. Kunde varit större enligt mig. Ui:t är detsamma. Testa att koppla in mus o tangenbord. Funkar ypperligt 08/03 Så det är ok om jag tycker att spelet är dåligt, men jag måste bli imponerad utav att spelen endast har 330 000 spelare st? Ursäkta om jag verkar dryg nu, men jag förstår inte din logik. Jag personligen alltså min subjektiva åsikt är att endast 330 000... 05/01 Viss skillnad på att tycka något är "bra" eller "dåligt" kontra lyckas dra in 1 miljon spelare och mena att det inte är imponerande. Spelen i sig kan vara urkassa, men att ha 1 miljon spelare som grund är inte dåligt. 05/01 Haha jag tyckte själv att meningen såg konstig ut innan jag fattade att "10" tillhörde "Dragon Quest". :) 04/01 Haha jag läste också 10 miljoner och tänkte att det inte var så pjåkigt ändå :) 04/01 Nej, det är därför jag frågar. 04/01 Om Blizzard bannade alla botkonton skulle de förlora oerhörda summor pengar, det är inte svårt för dem att hitta botkonton. Förutom pengarna handlar det även om PR-som statistiken i artikeln, alltså att kunna visa upp hur många aktiva konton de har och... 04/01 Är väl ganska självklart vad han menade? 04/01 Med den logiken får man alltså inte tycka att en film är dålig, om man inte kan göra en bättre film själv? Dummaste jag hört. 04/01 A realm reborn är faktiskt rätt kul. Jag brukar inte vara mycket för att köra MMO men det här har fått mig lite intresserad faktiskt. 04/01
Skicka en rättelse