Minns ni Virtual Boy? Inte? Det är i sådana fall ingen som klandrar er, för #Nintendos virtual reality-satsning från 90-talet saknade bra spel, orsakade huvudvärk och sålde blott 1,26 miljoner exemplar. För att strö ytterligare salt i det gamla såret kan vi konstatera att det inte går särskilt mycket bättre för Wii U.

Neogaf-användaren Celine har sammanställt statistik från Nintendos olika kvartalsrapporter och sajter för att skapa listor över försäljning av både hårdvara och mjukvara. På konsolfronten kan vi se att Wii U just nu ligger på 6,68 miljoner exemplar, vilket på det stora hela ligger nere på Virtual Boy-nivåer.

Gamecube, som inte heller var någon större framgång, såldes i 21,74 miljoner exemplar medan NES kunde stoltsera med 61,91 miljoner. Den mest framgångsrika stationära Nintendokonsolen är Wii som blev en dunderhit och sålde 101,15 miljoner exemplar.

Läs hela inlägget hos Neogaf.

10.7 och 18.2 enligt http://www.vgchartz.com/ Notera att wii u här har 8.5 också. 06/01 Hur går det för Xbox One respektive Ps4 då? Hade varit relevant fakta att läsa om 06/01 En fjärdedel är ju lite pessimistiskt iom att det tydligen var 7.29 miljoner i september och med julrushen på det efter en stark höst så borde det se bättre ut. Men visst, i bästa fall ser det ju ut att hamna runt Gamecubens försäljning innan den ersätt... 05/01 Gamecube fanns tillgänglig i hela världen under 4 år innan den ersattes, WiiU har med de måtten mätt funnits i halva GC:s livstid och sålt strax över en fjärdedel så mycket, eller om man sätter det i perspektiv så skulle den över 4 år ha sålt strax över... 05/01 Man kan ju vinkla det som man vill.. man kan ju också beskriva det som att Wii U börjar närma sig hälften av den totala försäljningen av GameCube på bara 2 år :) 05/01 Ja sammanställningar tar tid att göra. Duhh... VIll man se hur Wii U har sålt (7.29 miljoner fram till 30/9). kan man göra det direkt ifrån källan http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2014/141029e.pdf istället från ett opålitligt forum. Nästa kvartalrapport... 05/01 Äh ungarna är nöjda iallfall 05/01 Nu är dessa siffrona hyffsat orelevanta, men det är ändå tråkigt att det inte blev mer fart på konsolförsäljningen från början (jag var en av dom som var tveksamma) men som köpte en i somras. Är extremt nöjd med den, kör just nu HD versionen av Wind Wak... 05/01 Baserar väl mest på vad jag hört från det vanliga folket jag snackat med. Kanske fel att säga att folk bara tror det är vanliga Wii och WIi U, men eftersom folk har så kort uppmärksamhetsspann så kan det räcka med att se en bild, bli förvirrad och sedan... 05/01 Personligen är det en fråga om prislappen. Wii U är bara intressant för ett fåtal Mariospel. Och jag tycker inte det är värt 3000kr plus handkontroller för en sån konsoll. 1800kr så hade det blivit ett köp. 05/01
Skicka en rättelse