Är du trött på haglande svordomar, personangrepp och annat syrligt beteende när du spelar online? Tycker du att slumpmässiga matchmaking-system tar bort mycket av community-känslan? Det tycker är i alla fall Richard Persson, och han bestämde sig för att göra något åt saken. Resultatet är Partners in game – en tjänst som matchar ihop spelsugna lirare i realtid. "Även om alla skriker på dig har du åtminstone en ny polare vid din sida", menar Richard. Vi passade på att ställa ett par frågor till honom.

Förklara gärna mer hur förmedlingen och matchningen fungerar, vad händer när det spelare kopplas ihop?

Du väljer först dina kriterier: vad du är sugen på att spela, land och åldersspann. Därefter söker tjänsten efter om det just nu finns en potentiell partner med samma kriterier som också vill spela.

Om ja - då hamnar båda besökarna i ett gemensamt rum där de kan chatta och utbyta steam/skype etc detaljer och även ta del av sitens dedikerade Mumble-server för att prata och planera sitt spel och såklart även spela. Här är syftet uppnått. Två spelare har matchats ihop och startat ett spel.

Om nej - då hamnar besökaren på en laddningssida och ombeds att gå och koka kaffe. I detta läge letar siten kontinuerligt efter en partner och så fort som en annan besökare söker med samma kriterier matchas de ihop (likt "om ja" ovan) och den ursprungliga besökaren, som är ute och kokar kaffe får en notis i sin webbläsare samt ett ljud uppspelat för att uppmärksamma på att det är game time.

Vad finns det för planer framtiden? Fler funktioner, community, och så vidare?

Detta är verkligen bara början och det finns väldigt mycket idéer för framtiden. Se det som en "early access" eller valfritt #Ubisoft-spel när det kommer till features och möjliga och omöjliga buggar.

De planer som finns där fortsätter i samma spår om härliga spelsessioner med nya bekantskaper. Specifika "game days" där ett spel får mer fokus ex: vilka kommer längst tillsammans utan att dö på #Divinity: Original Sin? och mer tekniska som fler spel och att koppla ihop tjänsten med Steams API.

---

Tjänsten är kostnadsfri och drivs inte heller av reklam. Ni hittar den på partnersingame.com. Richard är även medlem här på FZ, så ställer ni frågor nedanför kan han säkert svara på dem.