Är du trött på haglande svordomar, personangrepp och annat syrligt beteende när du spelar online? Tycker du att slumpmässiga matchmaking-system tar bort mycket av community-känslan? Det tycker är i alla fall Richard Persson, och han bestämde sig för att göra något åt saken. Resultatet är Partners in game – en tjänst som matchar ihop spelsugna lirare i realtid. "Även om alla skriker på dig har du åtminstone en ny polare vid din sida", menar Richard. Vi passade på att ställa ett par frågor till honom.

Förklara gärna mer hur förmedlingen och matchningen fungerar, vad händer när det spelare kopplas ihop?

Du väljer först dina kriterier: vad du är sugen på att spela, land och åldersspann. Därefter söker tjänsten efter om det just nu finns en potentiell partner med samma kriterier som också vill spela.

Om ja - då hamnar båda besökarna i ett gemensamt rum där de kan chatta och utbyta steam/skype etc detaljer och även ta del av sitens dedikerade Mumble-server för att prata och planera sitt spel och såklart även spela. Här är syftet uppnått. Två spelare har matchats ihop och startat ett spel.

Om nej - då hamnar besökaren på en laddningssida och ombeds att gå och koka kaffe. I detta läge letar siten kontinuerligt efter en partner och så fort som en annan besökare söker med samma kriterier matchas de ihop (likt "om ja" ovan) och den ursprungliga besökaren, som är ute och kokar kaffe får en notis i sin webbläsare samt ett ljud uppspelat för att uppmärksamma på att det är game time.

Vad finns det för planer framtiden? Fler funktioner, community, och så vidare?

Detta är verkligen bara början och det finns väldigt mycket idéer för framtiden. Se det som en "early access" eller valfritt #Ubisoft-spel när det kommer till features och möjliga och omöjliga buggar.

De planer som finns där fortsätter i samma spår om härliga spelsessioner med nya bekantskaper. Specifika "game days" där ett spel får mer fokus ex: vilka kommer längst tillsammans utan att dö på #Divinity: Original Sin? och mer tekniska som fler spel och att koppla ihop tjänsten med Steams API.

---

Tjänsten är kostnadsfri och drivs inte heller av reklam. Ni hittar den på partnersingame.com. Richard är även medlem här på FZ, så ställer ni frågor nedanför kan han säkert svara på dem.

Håller med. Har kollat på några twitch och Youtube streams och det är oerhört kul att se spel från en tjejs ögon ibland. Helt plötsligt kommenterar de orcbossens skoval helt out of the blue när världen står på spel. Skulle inte hända annars. :-) 07/01 Just nu vet jag dock bara en tjej som hänger här inne och det är mitt ex. Jag tycker det bara är grymt roligt att få in fler tjejer in i spelvärlden. Killar och tjejer brukar ha olika syner på hur spel är. In mer fler tjejer!!! ^^ 06/01 Visst så blir det kanske i början :/ Men jag tror det är fler och fler tjejer som spelar bara att de inte vågar berätta det med tanke på nuvarande klimat i spelvärlden. Båda problemen minskar förhoppningsvis med tiden när folk lär sig behandla tjejer... 06/01 Det tråkiga med detta är att det kommer vara 10 000 killar och 1 000 tjejer (mindre?) :/ Tycker synd om dom tjejerna! Loggar in på sidan och 100 killar har spammat dom ;) 06/01 Skulle gärna vilja ha wow där också ^^ Dock kan det bli lite krångligt. Du måste ju typ göra ett annat upplägg på wow. Du måste kunna söka och kunna lägga upp en egen liten tråd som folk kan läsa vad du behöver för folk och till vad. Som sagt, det går... 06/01 Mycket bra ide detta. Ser fram emot utveckling av denna site och fler spel. Också där man kan söka efter folk att köra Coop med i sånaspel. Även att detta skylle funka för konsolspel. Ofta är det så att ens Vänner antingen spelar andra spel eller inte... 05/01 Inget online spel jag spelar finns med lol.... Red orchestra 2 Insurgency IL-2 battle for stalingrad SWTOR TESO Har förvisso DA:inq men inte testat MP än... 05/01 Nice sida . Får väl tipsa om det enda man spelar nu för tiden då ,. PathOfExile. 05/01 Mycket bra initiativ! att lira cs:go med 15 åriga ryssar får en att slita av sig sina sista grå hårstrån 05/01 Dagen är över och antalet unika besökare landade på dryga 3000. Fantastiskt! Intresset verkar vara stort och jag har tagit till mig alla era synpunkter och feedback. Fortsätt gärna att fylla på här i tråden med synpunkter, PM:a mig eller skrev på tjänst... 05/01
Skicka en rättelse