Skribent på spelsajten menar att moderna spel har mycket att lära från spelets sjätte bana.

Det finns en enkel anledning till varför många längtar efter #Half-Life 3. De två första spelen är bland de bästa som finns att hitta i shootergenren. Om du frågar Kotaku-skribenten GB Burford är också banan Blast Pit, den sjätte i det första spelet, den allra bästa och moderna spel har mycket att lära från den.

Han drar paralleller till #Destiny där han, liksom vi, klagar på att många av spelets bossar inte kräver mer finess än ett par tusen skott i huvudet för att klara. Ni som minns Blast Pit kommer säkert ihåg att den involverade massor av smygande, granatkastande och en mycket njutbar final där raketmotorerna sattes igång.

Vilken bana i fps-genren är din favorit?

Finns väl bra mycket bättre spel än Half-Life... 06/01 Sågklingor och Gravity Gun var underbart! 06/01 Nej, nu är jag väl spelvärldens ärkehipster här men jag har aldrig gillat HL2. Jag älskade HL1 och jag tyckte 2:an var fruktansvärt överskattad. Black Mesa var kanske inte stort men i HL1 så kändes det som om jag utforskade en plats. I HL2 så kändes det... 06/01 Du är långt ifrån ensam. De där snabba, klättrande zombierna på taken blev för mycket, men Ravenholm är ändå den mest minnesvärda nivån i Half-Life 2. 06/01 Låter mer som du jämför dagens mått med HL2. Minns att jag tyckte det var helt otroligt att just kunna färdas långt i bil i ett FPS. Bidrog även till att världen kändes stor och realistisk. Att du klagar på Ravenholm är på gränsen till blastfemi. Skäms! 06/01 Ravenholm var riktigt dåligt. Men så var hela HL2 fylld av dåliga idéer genomförda med hög budget och imponerande teknik. Dåliga vapen, utdragna fordonssekvenser, flera timmar av dialog där Gordon står som ett fån och bara nickar med, och mitt i allt... 05/01 Eller vad sägs som airboat och buggy delen i HL 2 och Ep 2 De är nog vad jag mins mest. Och sen ravenholm förstås, första gången jag har blivit rädd i ett spel :P I HL 1 är nog Xen min favorit för att den är så mystiskt. 05/01 Du ska nog läsa artikeln en gång till: "Han drar paralleller till Destiny där han, liksom vi, klagar på att många av spelets bossar INTE kräver mer finess än ett par tusen skott i huvudet för att klara." Han menar precis tvärtom än vad du tror. Men ja... 05/01 Jag tyckte bäst om kontorsdelen i Opposing Force. Synd att den expansionen sällan nämns. När man sprang i kloakerna första gången och hade nightvision på. Och va fan säger han? Menar han att vi tycker det är roligt att bara hålla skjutknappen ner tryckt... 05/01 Jag måste rekommendera Black Mesa, grymt bra spel om man vill uppleva HL1 igen men i lite nyare kläder. Mycket bra! :) http://www.blackmesasource.com/ 05/01
Skicka en rättelse