För 200 dollar kan du spela med ögonen.

Sentry Eye Tracker är ett intressant nytt ögonstyrningsverktyg från svenska #Tobii och den danska hårdvarujätten #Steelseries. Ögonscannern har en tydlig gamer-inriktning och kan dels användas för att styra spel, dels för att visa vad användaren tittar på för åskådare vid t.ex. spel-streaming. Den kan också användas för att styra spelets kamera i FPS-spel.

Tekniskt sett består den av tre infraröda sensorer som scannar ögonen 50 gånger per sekund, och enligt Tom's Hardware som såg en kort presentation på helgens CES-mässa var input lag närmast obefintligt. Produkten ansluts via USB 3.0 och kan köras på skärmar upp till 27 tum, skriver Sweclockers.

Sentry Eye Tracker finns redan nu att köpa från Steelseries. Priset ligger på 199 dollar (ca 1700 kr). I nuläget stöds bara två spel – #Starcraft II och #Dota 2 – men stödet lär växa med tiden.

Kan ju säga som så att jag faktiskt har jobbat med Tobii's eyetrackers till viss mån inom jobbet, och även om det är häftigt och allt, och att det faktiskt fungerar, så har dom inte varit i närheten av så precisa som man måste ha dom för att fungera rik... 08/01 Festliga kommentarer, kolla in på tobii.com så ser ni att dom grundades 2001 och sedan dess främst byggt eyetrackers för "assistive", dvs för funktionshindrade. En annan stor marknade är UX, user experience, med kunder såsom t ex facebook och google om... 07/01 Ge mig detta på CSGO så ska jag ha roligt i private games vs vänner ;D 06/01 TrackIR har fördelen med att du ser omgivningen när du styr med den. Med en Oculus så kan du inte se ditt tangentbord om du t.ex. kör ett mer avancerat spel och kanske inte har full kontroll på tangenterna. 06/01 Jag förväntade mig en prissänkning på TrackIR nu när Oculus står för dörren.. men nej. Fattar inte vad de håller på med. Oculus och alla deras bröder kommer ju att döda den tekniken fullständigt. 06/01 Det finns nog många användningsområden för en sån här, som någon hintade är blicken helt överlägsen händerna när det gäller reaktionsförmåga och även om det kanske är begränsat hur användbar den är i spel så kan den nog göra andra program mycket effekti... 06/01 Det gäller att inte vara skelögd alltså. hähä. 06/01 Nä, det finnas redan tekniker som låter folk kunna spela utan att ens behöva röra tangentbordet ens men betydligt mycket dyrare, nog skulle dom kunna programmera denna grej till att man gör allt med ögonen, inte precis amatörer som håller på med denna... 05/01 Fast ändå inte, den kan ju bara styra kameran, inge mer. Blir svårt att spela något spel överhuvudtaget. 05/01 Hmm.. intressant, tänk att hooka upp denna till ett FPS och kunna sikta lika snabbt som ditt öga reagerar. Då behövs inte aimbots längre. 05/01
Skicka en rättelse