Microsoft-grundaren räds inget för att få fram rent vatten.

Tycka vad man vill om Microsoft, grundaren Bill Gates är svår att hata. Sedan han steg ner från chefspositionen år 2000 som en av världens rikaste personer har han fokuserat på välgörenhet i alla dess former. Hans senaste projekt tar mänskligt avskräde från kloaker och förvandlar det till drickbart vatten, något han med glädje demonstrerar i klippet nedan.

Vattnet blir kliniskt rent genom att kloakmassorna kokas, varpå vattnet förångas och samlas upp - nu utan fekalier. Det renas ytterligare och maskinen kan dessutom producera elektricitet och aska. Lite ironiskt är det allt, hur många "ät bajs, Bill Gates"-kommenterar kunde vi inte läsas på forum världen över på sent 90-tal?

Skatteplanering? Ja, so what? Testamenterar han alla sina pengar till välgörenhetsfonder så går mer pengar till välgörenhet än till statens krig och statsskulder. Vad är så illa med det? Om pengarna sitter i en fond som används uteslutande till välgören... 08/01 Menar du att hade tyckt annorlunda om Gates eller inte kritiserat honom om han haft israeliskt påbrå? Det verkar väldigt underligt? 08/01 Folk reagerar mest på din konstiga logik i att man ska stå utan kritik pga sitt ursprung. Annars är det fritt fram att kalla personen vad sjutton som helst. Märker du inte det? 08/01 Men Bill Gates har inte israeliskt påbrå, så det är ok att kalla honom girig. Därför är det inte ok att kalla Steve Ballmer för girig, inte heller Larry Ellison, grundarna i Google, etc etc. Gates har sagt upprepade ggr att han ska skänka bort alla sina... 08/01 Typ bara en miljard per år? TYP BARA EN MILJARD PER ÅR? Är du full eller? Jag kan lova dig att denne man har skänkt mer av sin totala inkomst procentuellt än vad du gjort när han dör. Sedan kan jag lova dig att han skänkt otroligt mycket mer procentuell... 08/01 b'sod! 08/01 Jag noterade med att han tog en feg liten klunk! Kanske är lite svårt att släppa att det var bajs för ett litet tag sedan :D 07/01 en av anledningarna till att han inte skänker bort allt direkt i en klumpsumma är antagligen för att när man har en förmögenhet så låter man pengarna jobba. Vid så stora summor kan avkastningen bli enorm. Ränta på ränta effekten gör att förmögenheten... 07/01 Han förtjänade en hel del av den skiten, hans karriär har knappast varit renhårig. Men man ska definitivt uppskatta allt det han gör för världen efter att han lämnade MS, hans insats när det gäller välgörenhet mm. är ganska underskattad. 07/01 "känd person dricker 'bajs-vatten'" och "se vad dundermiljonären gör härnäst" gör ju dock inte direkt speljournalistiken någon förtjänst. Mer rock paper shotgun, mindre kotaku. 07/01
Skicka en rättelse