Chromecast-stickor som man kopplar direkt i sin tv är inte någon nyhet i sig, men de levererar inte någon gastkramande prestanda. Med sin nya datorsticka tar #Intel ett par tekniska kliv i rätt riktning.

Den lilla rackaren är 10 centimeter och kan kopplas direkt i HDMI-ingången. Under huven hittar vi en quad-core Intel Atom-processor, 2GB ram och 32GB lagringsutrymme, samt en inbyggd kortläsare för Micro SD. Maskinen har också en USB-ingång.

Du kommer kanske inte spela The Witcher 3 på burken, men den fungerar säkert till streaming, arbete och andra datorsysslor. Versionen ovan kör Windows 8.1 och kommer kosta cirka 1200 kronor (149 dollar) när den lanseras i mars. Vill du istället använda Linux får du hålla tillgodo med en slimmad variant med 1 GB ram och 8GB lagringsutrymme, som går loss på cirka 700 kronor (89 dollar). Notera att priserna är direktöversatta från dollar och förmodligen blir aningen dyrare när produkten väl lanseras här.

Läs mer på intel.com

Inte illa 08/01 Går säkert spela ett par pc-spel samt att emulera osv. Rikomagic tex finns ju redan med blåtand och även flera andra. 08/01 Nja det finns en micro usb port som du kopplar till tvn:s usb port för resterande av strömmen. Källa: www.sweclockers.com/nyhet/19853-intel-compute-stick-ar-chromecast-liknande-datorsticka-med-windows-81-for-149-dollar 08/01 Skulle detta räcka för att kunna köra Steams streamingtjänst? Från stationära i spelhörnan till TV:n då. Det krävdes väl bara en PC med OS och Steamklienten installerad? 08/01 Läste på annan sida att det ska ha Blåtand. Så då kör man mus och tgb via det 08/01 tänkte också på det. Förmodligen krävs en sladd, men det är inte så farligt. Edit: läste precis att den får ström via micro-usb 08/01 Räcker verkligen strömmen från HDMI för att driva den där? Måste väl krävas extra kräm och således en sladd också. 08/01 Intressant mackapär. Men hur navigerar man på skrivbordet om man inte har en touch skärm? Fanns ju en USB ingång där man kanske kan koppla in en (trådlös-)mus men vet inte om det är tanken? 08/01 Nu när datorn har pajjat och jag inte är så sugen på att skaffa ny då jag sällan använder den så vore detta perfekt. Har appletv men tycker inte att den uppfyller mina krav.. 08/01 Äntligen en billig och smidig hårdvara att köra Kodi(XBMC) på. Kör med en RaspPI i dagsläget men den har ju tyvärr sina begränsningar. Ser verkligen fram emot att testa den här mackapären. 08/01
Skicka en rättelse