Vardagsrumsdatorer är idag så pass vanliga att namnet inte betyder något, menar pc-byggaren.

#Valve annonsarade Steam Machines-projektet redan i slutet av 2013 men efter bred kritik mot den matchande handkontrollen har den reviderats minst två gånger, vilket har lett till förseningar. Vardagsrumsdatorer är också betydligt vanligare nu än för 1,5 år sedan - många av Valves samarbetspartners har helt enkelt inte orkat vänta och släppt sina nätta burkar med Windows istället.

Enligt Origin-chefen Kevin Wasielewski (pc-byggaren, inte Electronic Arts tjänst) är termen så gott som död.

– Jag tror termen inte längre betyder något, den där död. Det är helt enkelt en vardagsrumsdator - det är den nya termen. De har funnits i evigheter, det är inget nytt, men nu finns det en ordentlig efterfrågan.

Han avslöjar också att vi kommer att få se mer från Valves maskiner på Game Developers Conference i mars då den nya gamepaden även förväntas avtäckas.

VR är för ögonen och är icke interaktivt, röststyrning är fortfarande inte mer än 20% maximalt av den interaktiviteten som handkontroller/datamus och tangentbord ger, holografi-projektorer är 10-25 år borta likt huvudband som kan styra spel via hjärnvåg... 02/02 eventuellt om handkontrollen ensam är hela datorn (och en väldigt bra sådan) så kanske jag skulle överväga, men då är man ju rädd att slå sönder datorn istället :D 09/01 tycker meningen ska vara att slippa kontroller och bara ha något som filmar händerna perfekt lr så. finns ju även redan såna grejer på g. allt utom en ny handkontroll, känns osmidigt 09/01 Finns ju redan Xbox kontroll till PC och massvis med spel som stöder den fullt ut. 09/01 Folk som tror att det floppar pga hur läget ser ut nu' har inte förstått' vilka Valve är. 09/01 många tror på flopp jag tror tvärtom. Modulära "tv-spel" är framtiden. SteamOS o deras handkontroll kommer göra stor skillnad o HL3 som dragplåster kommer dra mycket folk(om det nu kommer men som jag tippar på) 09/01 Förstår inte riktigt hur han tänkte efter jag läst has kommentar. Tänkte svara för skojs skull vad jag kom och tänka på när han skrev det. Det fick iaf mig att tänka på VR, rösstyrning, projektorer som kan proektera objekt som iron man ;). Sedan kom jag... 09/01 fast... musen är ju från 60-talet, qwertylayouten från 1800-talet och tangentbordet i sig från 30-talet :P 08/01 nej, mus och tgb till allt ger bäst precision om man bara är skicklig och snabb nog i fingrarna. talar inte för alla, men så ere för mig. tror bara inte på handkontroller, det känns lite mer barn/nintendo 8-bit ungefär 08/01 Flopp redan från början. Fattar inte vem kundbasen är. Folk som vill spela på en PC kan få tag i en billigare än de svindyra överprisade steam machines jag sett hittills och resten har sina konsoller. Vem ska köpa konceptet?? 08/01
Skicka en rättelse