När vi nåddes av nyheten att The Elder Scrolls Online slopar möjligheten att betala abonemang i sex månader drog rykteskarusellen igång: kommer spelet plocka bort månadsavgiften helt och hållet? Sedan dess har det framkommit nya uppgifter som pekar på att mmo-spelet kommer gå raka vägen till free-to-play-avdelningen.

Det är kotaku som rapporterar att australienska EB Games kommer plocka bort spelet från sina hyllor den 13 januari. Även kort för speltid kommer skickas tillbaka till utgivaren. Informationen kommer från en källa inom EB Games.

Företaget har uttalat sig officiellt om saken och hävdar att det handlar om vanlig lagerrensning, och att flera titlar ska bort. Men enligt Kotakus källa försvinner de andra titlarna bara från lagret och kommer fortfarande finnas till försäljning, något som alltså inte är fallet med #The Elder Scrolls Online.

Så vitt jag vet så är det i princip *alltid * så att månad 1 ingår i priset? 09/01 Det som är intressent i detta sammanhang är vad det innebär för konsol. Kommer det bli en F2P-modell där också? 09/01 Jag tror att alla MMO's som jag spelat har inkluderat första månaden i priset. 09/01 Tycker att de borde kört GW2s modell från början. För mig känns det som att månadskostnad kan man möjligen försvara i dagsläget om man har en stor värld med gott om saker att göra, och inte ha den uppdelad efter faktioner eller annat som delar den upple... 09/01 I mina ögon beror det på att spelet inte är tillräckligt bra helt enkelt. Och då hoppas man kunna sälja mer in-game-grejer istället. Ungefär som att jag köper ett nytt spel istället för att spela färdigt de jag har (för att de är för dåliga) så tror man... 09/01 ESO var ett skämt och man fick ingen känsla alls i spelet (min åsikt). Står utanför online läget och spelar Skyrim alla dar i veckan istället för den skiten :P Men det är en cool idé om dem hade lyckats göra det bättre än vad resultatet blev i slutändan... 09/01 EB Games, det namnet har jag inte hört någon säga på flera år. 09/01 Kan detta ha nån koppling till xbox one lanseringen som fördröjts hela tiden tro hmm, vet att man skulle göra om kontrollerna men det tar ju inte den tid som det tagit att lösa. 09/01 Finns nästan inga p2w utan snarare f2p = free to pay. If you don't pay. You will not be free ;) 09/01 OM det blir F2P så kanske man testar det, men det är osäkert då det finns många bra spel därute. 09/01
Skicka en rättelse