EA-spel överlägset populärast bland FZ:s läsare förra året.

#Alien: Isolation var inte bara obehagligt nog att skrämma blodkropparna ur våra stackars ådror, det var också 2014 års bästa spel. I alla fall när vi på redaktionen fick säga vårt. Men när vi bad om er läsares samlade åsikt blev svaret ett annat.

Ni röstade fram vår favorit Alien till en delad sjundeplats, men det fick bara en dryg fjärdel så många röster som vinnaren –#dragon-age-inquisition|"Dragon Age: Inquisition". #EA:s och #Biowares RPG-best var fullständigt överlägsen, med långt mer än dubbelt så många röster som tvåan.

Bäst 2014 enligt flest FZ-läsare.

På FZ:s lista återfanns Dragon Age-trean till plats fyra. Årets näst bästa spel var enligt er läsare #Middle-Earth: Shadow of Mordor, en en överraskande stark Tolkien-tolkning som nådde plats fem på FZ-listan. Tredjeplatsen kneps av den Uppsala-kodade nazimörsaren #Wolfenstein: The New Order (tia på FZ-listan).

Redaktionen gillar knäck i kalsongerna mer än FZ-läsarna.

Fem spel återfinns på både FZ:s och läsarnas topp 10-listor. Nedan har du listan med årets bästa spel 2014 enligt er läsare. Spelen på listan kom in via förslag från er, och total 1912 personer har röstat. Siffrorna anger procent och antal röster.

Sånt här få man egentligen inte säga högt men jag tror det beror på att det är många unga som röstat utan att lägga så mycket tanke bakom. Topptitlarna har exempelvis ganska "färskt minne" (spelsläpp senare delen av året) gemensamt. Man har spelat några... 12/01 Ja, om man bortser från Goat Simulator så är top 20 ganska likt min personliga lista. Kanske inte i samma rank-ordning. 11/01 Uppenbarligen skillnad på konsoll och PC här. Saknar inte Auto attack då jag nästan aldrig använder bas-attacken, och med tvåhandat vapen blir karaktären så pass seg att man måste nästan tänka till innan man hugger för missar man förlorar man många seku... 11/01 Anledningen till att det är så många "småspel" är för att läsarna i en annan tråd fick kommentera sina favoritspel från året och FZ tog med alla förslag i omröstningen. 11/01 Mest troligt, ja! 11/01 Var helt säker på att destiny skulle bli GOTY innan det släpptes, men ack så fel man hade, 14:e plats är helt okey men hade hellre sett kentycky rz över. 11/01 Shadow of Mordor var sannerligen en överraskande titel. Trodde det skulle vara medioker film-licens gruff men visar sig vara ett ruggigt roligt och otroligt välpolerat (tror inte jag noterat en enda game-breaking bug, vilket ju ändå är ganska ovanligt... 11/01 Tycker inte egentligen att det var något GOTY förra året, iaf var det inget jag verkligen injicerade i kroppen så att säga bland alla dessa spel... dock var Divinity: original sin samt Dragon age: Inquisition de jag hade mest roligt med. Inga perfekta... 10/01 Samma spel men lite snyggare. Med bättre grafik och smidigare/högre fps blir spelet också bättre i multiplayer. Var ju utan tvekan förra årets bästa spel så inte konstigt att spelet fått så många röster. Men personligen skulle jag inte ha med remakes,... 10/01 Nja, jag är vid det här laget van vid att spela FPS på konsol så jag hade ingenting emot kontrollen. Är nog mest mer att jag personligen nog är sjukt less på FPS eftersom det gått extrem inflation i dem, och personligen kände jag inget för storyn och... 10/01
Skicka en rättelse