#Alien: Isolation var inte bara obehagligt nog att skrämma blodkropparna ur våra stackars ådror, det var också 2014 års bästa spel. I alla fall när vi på redaktionen fick säga vårt. Men när vi bad om er läsares samlade åsikt blev svaret ett annat.

Ni röstade fram vår favorit Alien till en delad sjundeplats, men det fick bara en dryg fjärdel så många röster som vinnaren –#dragon-age-inquisition|"Dragon Age: Inquisition". #EA:s och #Biowares RPG-best var fullständigt överlägsen, med långt mer än dubbelt så många röster som tvåan.

Bäst 2014 enligt flest FZ-läsare.

På FZ:s lista återfanns Dragon Age-trean till plats fyra. Årets näst bästa spel var enligt er läsare #Middle-Earth: Shadow of Mordor, en en överraskande stark Tolkien-tolkning som nådde plats fem på FZ-listan. Tredjeplatsen kneps av den Uppsala-kodade nazimörsaren #Wolfenstein: The New Order (tia på FZ-listan).

Redaktionen gillar knäck i kalsongerna mer än FZ-läsarna.

Fem spel återfinns på både FZ:s och läsarnas topp 10-listor. Nedan har du listan med årets bästa spel 2014 enligt er läsare. Spelen på listan kom in via förslag från er, och total 1912 personer har röstat. Siffrorna anger procent och antal röster.