Mojang delar för första gången med sig av fascinerande statistik.

Det finns en anledning till varför #Microsoft tyckte att #Mojang Specifikations i allmänhet, och #Minecraft i synnerhet, var värt närmare 20 miljarder kronor. Det är hiskeligt populärt. Exakt hur populärt det är har tidigare bara kunna mätas i sålda exemplar men Nathan Adams, en av utvecklarna på Mojang, delade tidigare idag med sig av fascinerande statistik.

Vid det tillfället, som enligt honom själv var långt ifrån en vanlig topp, spelade drygt 998 000 personer Minecraft - fler än #Dota 2 som ligger etta bland de mest lirade titlarna på Steam.

Många har trott att spelet är som störst i multiplayersammanhang men vi fick också veta att fördelningen är väldigt jämn - singleplayer spelas nästan exakt lika mycket. Som avslutning på sin statistikgenomgång avslöjade han att de sålt 30 miljoner exemplar av spelet till mobila plattformar.

Lika många som de som spelar LoL och Dota2... eller färre. 11/01 Jag och två polare nolifade minecraft som satan när Tekkit fortfarande var nytt. Satan vad roligt vi hade. Än idag så kan Minecraft vara väldigt roligt om man spelar med ett gäng! 10/01 Kan påpeka detta gäller bara PC som är uppkopplade till internet. Vet inte hur stor spelarbasen är som inte är uppkopplade till internet när dom spelar. Konsol och mobila platformar har inte räknats in. 10/01 Med tanke på att det är väldigt olika spel är ju jämförelsen också rätt ointressant. Gissar att minecraft-spelarna ofta är inloggande mycket längre perioder, men inte nödvändigtvis så himla aktiva. Kul att EVE nämndes, för inget annat spel har väl lika... 10/01 En vacker dag kanske Minecraft blir det spel som sålt flest exemplar i världen, det ligger på plats 3 för närvarande. 10/01 jo absolut om man tänker rent ekonomiskt, det ja syftade på kring det var bara att dom flesta 7-8 åringar inte är nog duktiga för att hantera Dota, inget dumt om minecraft på det sättet, det är säkert ett skitbra spel för folk i den åldern för dom får... 10/01 Jodå! Men tänkte mera på din lipa smiley :) 10/01 Me 2, men ännu häftigare med 5 åringarna! När jag skulle handla julklappar på ToysRus så skrek både tjejjer och killar i 5 års åldern när dom gick förbi Minecraft hyllan, titta pappa, minecraft. Den uppståndelsen påminner mig om Super Mario Bros back... 10/01 1,4miljoner spelar World of Tanks under peak soo who cares? 10/01 Man kan väl undra över den procentuella andelen oavsett ? :) Det verkar ju onekligen väldigt populärt bland kidsen. 10/01
Skicka en rättelse