World Class Track Meet är ett NES-spel som använder power pad-kontrollen (en slags föregångare till dansmattorna). Men innan spelet lanserades i sin nuvarande inkarnation så gick det under namnet Stadium Events. Nintendo plockade senare upp spelet som en förstapartstitel, men innan dess hann ett fåtal Stadium Events-kassetter ut i amerikanska butiker. Det sägs att endast 200 kopior hittade hem till kunder, och att blott två av dessa fortfarande är inplastade i nyskick.

En av dessa finns nu på Ebay och som väntat är priset sanslöst högt. Budkriget är just nu uppe i 99 850 dollar, vilket blir cirka 801 830 kronor. Auktionen slutar torsdag nästa vecka, men det återstår att se om någon faktiskt köper spelet. Internet är som bekant trollens hemvist och det är inte ovanligt att folk i skydd av anonymitet helt enkelt fejkbjuder på auktioner.

Källa: Racketboy, Ebay, Polygon

Nu tycker jag att vi försöker vara något snällare i tonen. Man behöver inte kalla varandra för "dum i huvudet" eller liknande bara för att man är oense kring NES-spel. Håller ett extra öga på tråden i fortsättningen. :) 20/01 Det är enorma skillnader mellan samlare och samlare också... såklart, så man ska inte dra alla över en kam. 11/01 Ah, denna materalistiska värld vi lever i. 11/01 Jo det vet jag mycket väl, men det gäller endast om man lägger första budet. Men om en massa personer börjar bjuda långt innan auktionen är över så kommer ju priset höjas mycket mer en vad det kanske annars hade gjort. Och om vi nu räknar bort troll och... 11/01 Själv samlade jag som liten på Kalle Anka-pocketar. Och i gymnasieåldern samlade jag på ovanliga utgåvor av CD-album och -singlar. Är jag också idiotisk och gjort onödiga saker? Var går gränsen för när man är slut i huvudet? När det man betalar överstig... 11/01 internet auktioner funkar inte riktigt så. om en sak inte har några bud tex och du lägger ett bud på 100kr så kommer inte budet direkt ligga på 100kr utan det kommer ligga på utgångspriset dvs det lägsta säljaren begärt tills nån annan börjar bjuda. 11/01 "May not ship to Sweden". Jaha, då sket det sig. 11/01 Hade ute en köpes-annons för 12 år sedan där en person ringde och sa han hade några spel hemma. Han kom med bilen till mitt hus och öppnade bagageluckan. Där låg ca 40 nya Bergsala-spel till NES och Snes, samt några få till game boy. Nästan alla oöppnad... 11/01 Varför betala så mycket för en sån till synes onödig grej? Varför slickar hundar sig på kulorna? För att dom kan och för att dom vill. Varför spelar jag spel? För att det ger mig nåt, precis som att hitta något unikt ger en samlare något. Den som aldrig... 11/01 Om alla konstsamlare är slut i huvudet? Ja, jag är faktiskt böjd att vilja påstå det. Idiotiskt och onödigt, för att inte tala om egoistiskt. Oftast handlar det bara om "bragging rights". Tragiskt att folk ska behöva köpa till sig uppmärksamhet. Det är... 11/01
Skicka en rättelse